Voetballertjes scoren aan lopende band op internationaal tornooi en dat levert Kom Op Tegen Kanker mooi bedrag op.

16-12-2021 17:23Auteur: Bart Kerckhoven - hln.be/halleIn de zaterdagfinale wonnen de U8 van Club Brugge overtuigend met 5-1 van Sint-Truidense V.V. op de Futsal Trophy Memorial Luigi DM.

In de zaterdagfinale wonnen de U8 van Club Brugge overtuigend met 5-1 van Sint-Truidense V.V. op de Futsal Trophy Memorial Luigi DM. 

Foto: rv.


HALLE/ANDERLECHT: Zaalvoetbalclub Racing Reds uit Halle organiseerde voor de zesde keer de Futsal Trophy Memorial Luidi DM. Door corona werd het evenement dit keer outdoor georganiseerd.


Het tornooi is normaal het grootste indoor zaalvoetbaltornooi voor U8- en U9-ploegen in binnen- en buitenland maar voor het eerst werd er dus gespeeld op de kunstgrasvelden van de RSCA Football Academy in Anderlecht.


Per gemaakt doelpunt stort de organisatie 1 euro door naar Kom Op Tegen Kanker. Deze editie werden er maar liefst 783 goals gemaakt en dat is gemiddeld meer dan zes doelpunten per wedstrijd. Teams als Feyenoord Rotterdam, Brøndby IF, Gentofte Fodbold Akademi Copenhagen zakten speciaal uit het buitenland af om te kunnen deelnemen aan dit prestigieus jeugdtoernooi. Enkele scouts van AFC Ajax waren ook een weekend lang present om de jonge talenten aan het werk te zien.


Lees verder onder de Foto:Op zondag waren de U9's van RSC Anderlecht duidelijk te sterk voor die van OH Leuven op de Futsal Trophy Memorial Luigi DM.

Op zondag waren de U9's van RSC Anderlecht duidelijk te sterk voor die van OH Leuven op de Futsal Trophy Memorial Luigi DM. 

Foto: rv.
In de zaterdagfinale wonnen de U8 van Club Brugge overtuigend met 5-1 van Sint-Truidense V.V. Het brons was voor de Nederlandse topclub Feyenoord Rotterdam dat de 'kleine finale' met 6-3 wist te winnen van OH Leuven. Op zondag waren de U9's van RSC Anderlecht duidelijk te sterk voor die van OH Leuven: 5-2. Derde werd Club Brugge, dat met 7-2 won van Feyenoord Rotterdam.


Het toernooi werd destijds in 2015 opgestart in sportcomplex De Bres in Halle om jonge voetballers de kans te geven om te zaalvoetballen tijdens de gure wintermaand december. Ondertussen is het jeugdvoetbaltoernooi uitgegroeid tot een evenement met een indrukwekkend deelnemersveld uit binnen- en buitenland. Vanaf 2016 werd het toernooi herdoopt tot 'Memorial Luigi DM' naar een vaste medewerker, goeie vriend en trouwe supporter van ZVC Racing Reds die overleed na een slepende ziekte. Sindsdien gaat jaarlijks een deel van de opbrengst naar Kom Op Tegen Kanker.


Het volledig speelschema met alle uitslagen en de eindrangschikkingen is te vinden op www.futsaltrophy.be
Bron: www.hln.be