Voor George uit Zwolle is het ‘einde verhaal’ maar hij wil nog wel een tattoo.

03-12-2019 12:36


Auteur: Francisca Muller - ad.nl/zwolleJan Willem Tebak van Tattoopoint Zwolle neemt George Hiemstra onder handen.

Foto: Pedro Sluiter.
Wens in vervulling George Hiemstra (59) draait er niet omheen. ,,Het is einde verhaal", zegt hij.

,,Ik heb kanker in mijn hele lichaam." Maar toch - of eigenlijk juist daarom - zit de Zwollenaar deze ochtend bij Tattoo Point in Zwolle. 

Om te laten doen wat hij al langer wilde: de namen van de vijf mensen die het meest voor hem betekenen, op zijn borst te laten zetten. Nog maar een week of zes geleden kreeg de Zwollenaar het ergst denkbare nieuws. Een tumor op zijn longen en uitzaaiingen in de rest van zijn lichaam.

Chemotherapie wilde hij niet meer. Niet veel later ging het thuis helemaal mis. ,,Ik had zo ongelooflijk veel pijn. Nadat ik 112 had gebeld kwam ik in het ziekenhuis terecht, waar ik een week gelegen heb." 


'Redelijk'

Sinds enkele weken verblijft hij in hospice Lotus van Zorgspectrum Het Zand in Zwolle-Zuid. En hoewel hij breekbaar oogt en af en toe vervalt in akelige hoestbuien, voelt hij zich 'redelijk'. Goed genoeg om werk te willen maken van zijn 'bucket list' toen die mogelijkheid hem geboden werd via de wensmedewerkers van Het Zand. ,,Ik had drie wensen maar ik heb het teruggebracht naar twee." 


Wensmedewerkers:

Wensmedewerkster Bianca Oechies van Het Zand ging ermee aan de slag. Voor Georges wens om nog eens een ritje te maken met een zijspanmotor deed ze een oproep op Twitter. Ze werd bedolven onder de reacties. Volgende week stapt hij aan boord bij een vrijwilliger. En voor de tattoo-wens benaderde ze Jan Willem Tebak van Tattoo Point, die ook graag wilde meewerken. Na een uurtje liggen - af en toe onderbroken door hoestbuien - prijken vijf namen op zijn borstkas in en naast het hart dat hij daar al eerder had laten tatoeëren. ,,Het zijn de namen van mijn opa, mijn oma, mijn moeder, ome Henk en van mijn liefje. Omdat ik van ze hou. Op mijn liefje na zijn ze helaas allemaal dood, maar ik hou wel van ze. En nu draag ik ze voor mijn gevoel op mijn hart."


Bij zorgspectrum Het Zand in Zwolle en omgeving helpen sinds kort 'wensmedewerkers' die dromen te vervullen.  ,,Mensen leven er enorm van op", zegt Oechies, een van de vier parttime wensmedewerkers. ,,Het doet iets met hun kwaliteit van leven." Bewoners van alle locaties van de zorginstelling kunnen wensen kenbaar maken. ,,Maar doorgaans zijn het wel de mensen die hier langdurig wonen. Juist voor hen is het niet vanzelfsprekend meer om er op uit te kunnen gaan." Bron: www.ad.nl