Voorleesboek: 'Sssst, Mama Slaapt' geeft steun bij kanker.

24-10-2014 15:21


ALMELO - Jonge kinderen die leven in een gezin waar één van de ouders lijdt aan kanker kunnen soms lastig met de situatie omgaan. Om hen daarbij te helpen, is het zaak om zo eerlijk en duidelijk mogelijk te communiceren. Het nieuwe voorleesboek 'Sssst, Mama Slaapt' voor peuters en kleuters kan hierbij helpen. In het boek heeft mama kanker. Omdat mama ziek is, moeten Puck, Pop en Tidsy af en toe stil zijn en dat is soms best moeilijk. Maar waarom moeten de kinderen stil zijn, en wat is kanker dan precies? Met dit voorleesboek kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar het antwoord.

Voorlezen:

In het boek is mama de hoofdpersoon, maar de kinderen zijn net zo belangrijk. Want er verandert veel als één van je ouders ziek wordt en kanker krijgt. Het boek kan door iedereen aan jonge kinderen worden voorgelezen, en kan een hulpmiddel zijn om het onderwerp thuis, op school of op de kinderopvang bespreekbaar te maken.

Aandacht kinderen:

Met behulp van dit prentenboek wil de schrijfster en de Stichting Roparun een leeftijdscategorie aanspreken die door velen nog als 'te jong' gezien wordt. Juist jonge kinderen hebben duidelijkheid nodig als één van de ouders ziek wordt. Uit onderzoek blijkt dat gevolgen voor jonge kinderen worden onderschat als één van de ouders in het gezin kanker krijgt. Kinderen worden in deze moeilijke periode vaak onzeker en verdienen extra aandacht. Met behulp van dit prentenboek kan het onderwerp bespreekbaar gemaakt worden.

Roparun:

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het team uit Almelo, de Almeloopers, doen in 2015 voor de zevende keer mee aan deze estafetteloop onder het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Sssst, Mama Slaapt is te bestellen via de websites www.mamaslaapt.nl  , www.uitgeverijvanbrug.nl  of www.bol.com  , ISBN: 9789065235220.

Voorleesboek: 'Sssst, Mama Slaapt' geeft steun bij kanker

Sssst, Mama Slaapt is een gezamenlijk initiatief van Marloes Prins, Ingrid Schaap en Femke Wieringa en is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Roparun.


Bron:  www.almeloosweekblad.nl