Voormalig international Vanity Lewerissa komt met goed nieuws na zware tijd: ‘Ik ben weer kankervrij’.

22-07-2022 18:43

 

Auteur: Sportredactie - ad.nl/nederlands-voetbal

 

 

Vanity Lewerissa met Lieke Martens. 

Foto: Carla Vos.

 
 
 
 
 
Goed nieuws voor elfvoudig international Vanity Lewerissa. In februari 2022 maakte ze bekend dat er borstkanker was ontdekt. Nu, na een zware periode, is er gelukkig goed nieuws: Lewerissa is kankervrij. ,,Alles is weg!”
 
Lewerissa maakte in 2017 deel uit van de winnende EK-ploeg. In totaal deed ze een kwartier mee voor de ploeg van Sarina Wiegman.

In februari van dit jaar werd er borstkanker bij de 31-jarige speelster uit Maastricht geconstateerd en deelde ze het slechte nieuws op social media. ,,21 februari schreef ik: een pad die je liever niet bewandelt in je leven. Dit pad heb ik met heel veel tegenslagen, tranen, strijd, moed en heel veel steun van mijn ouders, broers, vrienden en familie bewandeld. Vandaag te horen gekregen dat alles weg is. Het is weg! Kankervrij!”

 

Lewerissa vervolgt: ,,Ik heb gestreden, met twee gestrekte benen vooruit en overwonnen!” Haar bericht kan rekenen op veel reacties van (oud-)internationals zoals Anouk Hogendijk, Lieke Martens, Kika van Es, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse. 
 
 
 
 
 

Voor het bericht van Instagram klik hier

 
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl