Voormalig Liverpool-speler Dominic Matteo volledig hersteld na operatie aan hersentumor.

28-04-2020 16:58


                   

Wat een geweldig nieuws voor voormalig voetballer Dominic Matteo. De 45-jarige Schot is helemaal hersteld nadat doktoren in november vorig jaar een hersentumor bij hem ontdekten.
         
Zijn leven hing aan een draadje. Matteo was vorig jaar onderweg naar Singapore voor een benefietwedstrijd met zijn oude club Liverpool toen hij knallende koppijn kreeg. Het bleek een tumor. Matteo reisde uiteraard niet verder en werd opgenomen in een ziekenhuis in Leeds.My new hero. A month after life-saving surgery he's been on the treadmill running every day this week. What a man. @Dominicmatteo21 ❤️ pic.twitter.com/77ylelhzBn

- Peter McDowall ( @Petermcdowall10 ) December 5, 2019Happy herstellende:

Hij voelt zich ondertussen weer kiplekker, maar heeft wel nog een zware revalidatie voor de boeg. De ex-speler van onder meer, Sunderland, Leeds United, Blackburn Rovers en Stoke City verloor het dieptezicht in z'n rechteroog en moet opnieuw leren lezen en schrijven.


Toch hoor je de voormalig Schotse international niet klagen. Integendeel, hij is al lang blij dat-ie het nog kan navertellen. "Het voelt onwerkelijk. "Gisteren kreeg ik eindelijk het verlossende telefoontje waar ik voor heb gebeden. Ik dank mijn leven aan de helden van het ziekenhuis in Leeds. Ze waren fantastisch. Ik zal hen nooit genoeg kunnen bedanken", schrijft hij in een emotionele post op Instagram.


Steun:

Matteo haalde sowieso veel steun uit de berichtjes van z'n ex-collega's. "Ik heb ontzettend veel bemoedigende woorden gekregen van mijn oude ploeggenoten. Dat betekende ontzettend veel voor mij." Ook een andere Liverpool-speler en lotgenoot, José Enrique, hielp hem door deze moeilijke periode. De Spanjaard herstelde vorig jaar van een vergelijkbare ingreep.


De voormalig stopper blijkt een echte strijder die al voor meerdere hete vuren stond. In zijn autobiografie bekende Matteo dat hij kampte met een zware gok- en drankverslaving. 1 keer zette hij bijna 200.000 euro in op 1 enkel paard. Hoewel zijn paard die dag won, zou hij later toch failliet worden verklaard.


Legend:

'San Siro Dom' wordt de verdediger nog altijd genoemd in Engeland. Hij kreeg die bijnaam dankzij zijn goal met Leeds tegen het grote AC Milan in de groepsfase van de Champions League in 2000. De Engelse club strandde dat jaar in de halve finale door een 0-3-nederlaag tegen Valencia. Matteo, die 1 trofee op zijn palmares heeft stopte in 2007 met voetballen.


Bron: www.sportnieuws.nl/voetbal/buitenland