Voorzitter Jong Helkijn bezwijkt aan kanker: “Rik was een voorbeeld voor iedereen”.

09-11-2020 14:47Auteur: Peter Lanssens - hln.be/kortrijkRik Vandenbroucke

Rik Vandenbroucke.

Foto: RV.
Helkijn: Rik Vandenbroucke (56) is afgelopen zaterdag 7 november 2020 thuis overleden, omringd door zijn gezin.


De voorzitter van jeugdvoetbalclub Jong Helkijn verloor de strijd tegen kanker.


"Rik was een hele zachte man", zegt schepen Roger Deldaele (LB). Het is het tweede droevige nieuws op korte tijd in Spiere-Helkijn, na het overlijden van gewezen schepen Maurice Jouret (80) afgelopen woensdag 4 november 2020.


Rik Vandenbroucke was een mensenleven aan FC Helkijn verbonden, eerst als speler en later als bestuurder. De echtgenoot van schepen van Sport Conny Seynaeve (LB) en vader van Lies en Tom was de stuwende kracht en voorzitter van Jong FC Helkijn (nu Jong Helkijn, red.). Hij zorgde er mee voor dat Jong Helkijn zich ontwikkelde tot een prachtige en florerende jeugdvoetbalclub.


"We nemen met ongelooflijk veel pijn in het hart afscheid van onze voorzitter", meldt het bestuur van Jong Helkijn. "Het is een verlies dat enorm zwaar op ons allemaal doorweegt. Rik Vandenbroucke was niet zomaar een voorzitter, hij was een voorbeeld. We nemen afscheid van iemand die kansen gaf, van iemand die altijd doorging na een tegenslag, van iemand die het goede boven het slechte in de mensen zag, van iemand die tot de laatste dag vocht. We zullen je nooit vergeten. Bedankt Rik, bedankt voor alles."


Ook het gemeentebestuur is aangedaan: "Het is voor onze gemeente, voor Jong Helkijn, maar vooral voor zijn gezin een groot verlies. Spiere-Helkijn verliest een groot figuur. Rik was een vriend van velen, een harde werker en een erg bekwame organisator, die altijd paraat stond. Ons oprechte medeleven", meldt het schepencollege. "Rik was super. Een man van zijn woord, op wie je altijd voor de volle tweehonderd procent kon rekenen", vult schepen Roger Deldaele aan. "Een hele zachte man, die altijd en overal bereid was om iedereen te helpen."
Bron: www.hln.be