Vrienden van aan kanker overleden Lenny (21) hebben al meer dan 10.000 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker.

07-09-2021 17:28Auteur: Emily Nees - hln.be/genkDe Genkse Lenny Petosa is vorig jaar op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker. Zijn vrienden organiseren nu een pelgrimstocht om hem te eren.

De Genkse Lenny Petosa is vorig jaar op 21-jarige leeftijd overleden aan kanker. Zijn vrienden organiseren nu een pelgrimstocht om hem te eren. 

Foto: RV.

GENK: De steunactie 'Compostella voor Lenny' ten voordele van Kom op tegen Kanker loopt vlot. Zo staat er al meer dan 10.000 euro op de teller.


Genkenaar Lenny Petosa overleed in juli vorig jaar op 21-jarige leeftijd aan leukemie. Daardoor kon hij de wens om samen met dertien vrienden een pelgrimstocht te doen naar Santiago de Compostella niet vervullen. "Hij had dat al eerder gedaan met school, maar een deel van de vriendengroep was helaas te laat om zich in te schrijven", vertelde goede vriendin Ine Lieben (22) eerder al aan onze krant. "Lenny vond die pelgrimstocht echt geweldig. Hij droomde er dan ook van om de pelgrimstocht eens met ons allen te doen, dat zei hij heel vaak tegen ons." De groep heeft daarom besloten om, voor Lenny, toch naar daar te trekken. Het initiatief hebben ze gekoppeld aan een geldinzamelactie voor Kom op tegen Kanker. Een succes, want vrijdag stond de teller op maar liefst 10.197 euro. Een snoepjesverkoop leverde daarbovenop nog eens 4.500 euro op. Dat geld gaat vermoedelijk naar een fonds dat zich focust op leukemie.


De vriendengroep begint vandaag aan hun pelgrimstocht, die ongeveer vijf dagen in beslag zal nemen. Wie wil, kan nog steeds een bijdrage doen via de website www.komoptegenkanker.be/acties/compostella-voor-lenny


Lees ook: 


Vrienden van aan kanker overleden Lenny (21) houden pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: "Hij droomde ervan om de trip samen met ons te doen" (+)

Bron: www.hln.be