Vrienden van wijlen Chiel Potié lanceren EK-pronostiek voor het goede doel: “Kans maken op truitje van Timmy Simons én Kom Op Tegen Kanker steunen”.

20-05-2021 16:39Auteur: Sam Vanacker - hln.be/hoogledeBrian Labaere en Chiron Potié met het truitje van Timmy Simons
Brian Labaere en Chiron Potié met het truitje van Timmy Simons.

Foto: Sam Vanacker.


HOOGLEDE/ROESELARE: Dankzij de vrienden van wijlen Chiel Potié kan je straks een gokje wagen op het EK voetbal en tegelijk het goede doel steunen. Chiron Potié, Thibault Tanghe, Simon Biesbrouck en Brian Labaere hopen in september mee te doen aan de 100 kilometer-run van KOTK en organiseren een voetbalpronostiek om 2.500 euro startgeld bijeen te krijgen. 


Chiel Potié was 25 jaar toen hij begin 2019 de strijd verloor tegen kanker. De geliefde Roeselaarse bakkersgast voetbalde bij KSV Rumbeke en was de jongere broer van het Hoogleedse gemeenteraadslid Chiron Potié. Chiron en zijn vrienden besloten om ter ere van Chiel mee te doen aan de 100 kilometer-run van Kom Op Tegen Kanker. Om te starten is 2.500 euro nodig dus om wat geld in het laatje te brengen organiseerden ze toen een quiz. De quiz werd een succes en ze hadden het startgeld. Bovendien waren ze ook alle vier fysiek klaar voor hun run, die op 22 maart 2020 zou plaatsvinden. Thibault zou tien kilometer voor zijn rekening nemen, Chiron twintig, Simon zou dertig kilometer lopen en Brian veertig. Maar dat was buiten corona gerekend.
We hadden de keuze. Ofwel hielden we het startgeld voor de volgende editie ofwel schonken we het aan Kom op Tegen Kanker. We kozen resoluut voor dat laatste.

Chiron Potié.
Van Parijs-Roubaix naar EK:


"Helaas werd de wedstrijd afgelast. We konden niet starten, laat staan samen over de meet komen", vertelt Chiron. "We hadden de keuze. Ofwel hielden we het startgeld voor de volgende editie ofwel schonken we het aan Kom op Tegen Kanker. We kozen resoluut voor dat laatste, vooral omdat we van plan zijn om elk jaar opnieuw mee te doen. En dat betekent dat we elk jaar 2.500 euro zullen zoeken. In eerste instantie dachten we opnieuw aan een quiz, maar dat zit er nog steeds niet in. Toen dachten we aan een pronostiek rond Parijs-Roubaix. We hadden zelfs al gevraagd aan Deceuninck-Quick.Step of ze een wielertruitje konden missen voor onze prijzenpot. Maar die wedstrijd werd afgelast en zo zijn we uiteindelijk geland op een pronostiek rond het EK voetbal."Truitje van laatste interland van Timmy Simmons:


Wie wil meedoen, betaalt 6 euro inleg en krijgt dan een invulformulier toegestuurd. In de prijzenpot zitten gesigneerde voetbalshirts van Leander Dendoncker en van Timmy Simons. Dat laatste truitje, dat wellicht erg gegeerd zal zijn bij supporters van Club Brugge, wist Brian Labaere te bemachtigen. "De vrouw van Timmy is een collega van me in Sint-Idesbald", legt Brian uit. "Zij heeft ons een gesigneerd truitje van haar man geschonken. Het is bovendien niet zomaar een truitje, maar het shirt dat Timmy droeg tijdens zijn laatste officiële interland, tegen Ivoorkust in 2014", zegt Brian. "Ook voor de derde en vierde plaats hebben we mooie prijzen", pikt Chiron in. "Zo hebben we ook een pakket pralines van bakkerij Guido Van Hautte, waar Chiel vroeger werkte. Er is ook een biermand voorzien. We gaan de vier winnaars telkens in volgorde van hun score laten kiezen tussen de vier prijzen."De Tekst gaat verder onder de Foto:Thibault Tanghe en Simon Biesbrouck met het truitje van Leander Dendoncker

Thibault Tanghe en Simon Biesbrouck met het truitje van Leander Dendoncker.

Foto: RV.
Soep:


Of er met een inleg van 6 euro voldoende geld opgehaald zal worden om de kaap van 2.500 euro te halen? "Het is uiteraard geen quiz", beseft Chiron. "Maar het is niet de enige actie die we ondernemen. Zo hebben we met Elmacon een mooie hoofdsponsor binnengehaald, terwijl Sandra, de vriendin van Brian, de voorbije maanden ook zelfgemaakte pompoen-wortelsoep verkocht aan vrienden, collega's en kennissen. Dat is een enorm succes geworden, ook al hebben we daar geen promotie rond gemaakt. Nu al is ruim 100 liter de deur uit. Heel veel mensen hebben zich nu al van hun warmste kant laten zien en daar zijn we dankbaar voor."Meer info over de actie is te vinden op www.facebook.com/teamelmacon


Deelnemen aan de pronostiek kan tot 11 juni 2021 om 12 uur 's middags.Chiel Potié

Chiel Potié.

Foto: RV.

Bron: www.hln.be