Vriendenteam DSO 8 staat tegenover YouTube-sterren in benefietwedstrijd.

31-07-2020 17:26


Auteur: Thomas de Waard - ad.nl/zoetermeerArchieffoto DSO 

Archieffoto DSO

haaglandenvoetbal.nl/eric de wit 

Het vriendenteam van het Zoetermeerse DSO 8 ontmoet deze zaterdag een bijzondere tegenstander op de grasmat. Creators FC komt op bezoek, een voetbalteam bestaande uit bekende YouTubers en andere bekende Nederlanders.


De 24-jarige rechtsbuiten van DSO Lars Zwinkels kijkt uit naar de wedstrijd. Samen met vijf andere maten uit het bierteam is hij al twee weken bezig om alles op touw te zetten. Zo zijn alle vijfhonderd plekken langs de zijlijn al uitverkocht. ,,Helaas kan er door de coronamaatregelen niet meer publiek komen kijken. Alle opbrengsten van de oefenpot gaan naar het Prinses Maxima Centrum, dat zich inzet voor kinderen met kanker." Naast de opbrengsten uit kaartverkoop wordt er ook geld opgehaald via een crowdfundingsactie.


,,We zijn een vriendenteam, maar naast voetballen willen we ook wat terug doen in de maatschappij. Bij ons teamuitje naar Gelderland hebben we geholpen in een verzorgingshuis en nu kwam het idee voor een benefietwedstrijd." De Zoetermeerse vrienden van het vijfde klasse zaterdagteam halen er meer dan 2600 euro mee op. Ik moet bekennen dat ik niet zo bekend ben in de wereld van YouTube.

Lars Zwinkels.Glenn Helder:

DSO 8 was niet het enige team dat dingde naar een oefenpotje met de internetsterren, maar werd uiteindelijk wel uitgekozen. Zaterdagmiddag komen de cheerleaders van United Cheers uit Zoetermeer voor aanvang nog het publiek oppeppen en om half drie wordt er afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van voormalig profscheidsrechter Roelof Luinge en zanger René van Kooten zingt in de rust.


Zwinkels weet nog niet wie hij als directe tegenstander tegenover zich heeft op de rechterflank.


,,Het team van Creators FC wisselt nogal flink door. Daarnaast moet ik ook bekennen dat ik niet zo bekend ben in de wereld van YouTube. Calvijn is een bekende YouTuber die ik wel ken en ook oud prof Glenn Helder staat bij hen op de spelerslijst."
Bron: www.ad.nl