Vrouwen in Esch moeten langer wachten op borstonderzoek.

11-08-2021 09:56


Auteur: Ton Rooms - ad.nl/boxtelVrouwen in Esch moeten extra lang wachten op een onderzoek naar borstkanker.

Vrouwen in Esch moeten extra lang wachten op een onderzoek naar borstkanker. 

Foto: Hollandse Hoogte / ANP XTRA.ESCH - Het jaarlijks bevolkingsonderzoek naar borstkanker liep door de coronapandemie al extra vertraging op, maar vrouwen in Esch moeten extra lang wachten. Dat laat het Boxtelse college de gemeenteraadsfractie van Combinatie95 weten. De partij stelt vragen over de gang van zaken.


,,In verband met de maatregelen rond corona is de nodige vertraging ontstaan in de planning van de onderzoeken. De periode van twee jaar die er normaal gesproken tussen zit is niet gehaald", aldus het college. 


'Geen uitnodiging in Esch'


In Boxtel is het onderzoek, drie jaar na de vorige keer, in het afgelopen voorjaar gehouden. ,,Vrouwen uit Esch hebben volgens onze informatie geen uitnodiging ontvangen. Hoe wordt het bevolkingsonderzoek in Esch nu verder georganiseerd?", luidde de vraag van Combinatie95.Vrouwen uit Esch worden in 2022 uitgeno­digd voor onderzoek in Haaren

college van B en W in Boxtel.,,Vrouwen uit Esch worden uitgenodigd voor onderzoek in Haaren", laat het college nu weten. ,,Volgens de meest recente planning vindt het borstonderzoek daar plaats tussen februari en april volgend jaar. De vrouwen die in aanmerking komen voor het onderzoek krijgen dan automatisch een uitnodiging om deel te nemen."

Bron: www.ad.nl