Vuist tegen kanker #07: Op de goede weg.

07-03-2020 18:38Auteur: Redactie Oosterhout.nl Foto: Bart van Delft.
Vorig jaar kon je op Oosterhout Nieuws al meeleven met de avonturen van Bart van Delft in de voorbereiding op Alpe d'HuZes. Onder het mom van 'Opgeven is geen optie' en ter ondersteuning van twee goede vrienden gaat hij dit jaar weer de strijd aan met kanker. Regelmatig kun je op Oosterhout Nieuws lezen over de voorbereidingen van Bart en de verhalen achter andere Oosterhoutse deelnemers.


Voorbereiding in het geding:

Het zat er al even aan te komen natuurlijk: het Coronavirus staat hard aan de deur te bonken en we worden ermee doodgegooid op televisie en social media. Dat gaan we hier dus niet doen! Alleen zou het zomaar effect kunnen hebben op de geplande voorbereiding. Er gaan namelijk stemmen op om grote sportevenementen af te blazen en laat ik die nu net een paar gepland hebben; de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. En wat te denken van Alpe d'HuZes zelf? Laten we duimen op een dosis gezond verstand en een berg gezondheid zodat we snel een manier vinden om er normaal mee om te gaan.


Steeds meer vinkjes:

Als team hebben we onszelf best wel wat doelen gesteld dit jaar. Naast de sportieve prestaties en werving van donateurs hebben we een flinke 'to-do list'. Deze week hebben we echter weer een aantal vinkjes kunnen zetten en dat voelt goed. Als eerste is het eigen tenue af, alle hoofdsponsoren staan er op en de laatste details zijn aangepast. Binnenkort zul je hier het resultaat zien. Bijpassend hebben we sokken en helmen geregeld zodat we eensgezind de Alpe op kunnen. Om er te komen hebben we een professioneel fietsenrek zoals in de Tour geregeld. Een paar magneetstickers voor op de wagen zullen het plaatje afmaken. Ook zijn we volop bezig met de voorbereiding voor de spinningmarathon op 11 april. Het krijgt steeds meer vorm en wordt een topdag. Eigenlijk moet iedereen die ooit op een fiets heeft gezeten erbij zijn om samen een hele dag te strijden tegen kanker.


Aanmelden kan nog steeds via 11aprilspinnen@gmail.com


Snertweer:

Afgelopen zondag 1 maart 2020 stond de openingsrit van WTC Klein Verzet op het programma, de jaarlijkse Snertrit. Het weer viel gelukkig mee, alleen een stevige wind maakte het wat zwaarder. Om wat extra weerstand te pakken had ik ervoor gekozen om deze rit op de mountainbike te rijden. Zo train je toch wat intensiever met een laag aantal kilometers, zeker als je de racefietsen bij wilt houden. Dit weekend komt toch de racefiets uit de schuur. Nog één rit met de huidige versnellingen. Komende week gaan er de spullen voor het klimwerk onder, ik ben benieuwd!


Samen naar een kankervrije wereld:

Nu de wereld beeft rondom Corona kon ik het toch niet laten om de cijfers van KWF er weer eens bij te pakken. En tja, dan is de vergelijking snel gemaakt. Ongeveer 4% van de Corona-gevallen in China is aan de gevolgen overleden, in andere landen ligt dit gelukkig een stuk lager. Dat stelt gerust, toch? Als we kijken naar kanker is het namelijk een ander verhaal. Er krijgen namelijk 13 mensen per uur de diagnose kanker in Nederland. En je raadt al waar ik naartoe wil, het overlijdenspercentage ligt wel iets hoger dan bij COVID-19. Gelukkig hebben we door onderzoek in de laatste 60 jaar het percentage overlevenden van 25 naar 65% weten te krijgen. We zijn dus echt op de goede weg. Om ervoor te zorgen dat er nog minder mensen dood gaan aan kanker is geld nodig. Doneer daarom en maak het verschil!


  • KLIK HIER om Bart te steunen met een donatie.


  • KLIK HIER om Team Samson Urban Elements te steunen met een donatie.

Bron: www.oosterhout.nieuws.nl