Waarom CliniClowns onmisbaar zijn: Belle (6) kan het je - helaas - vertellen.

25-11-2019 18:25
Het leven van Belle stond totaal op zijn kop toen ze eind 2017 leukemie kreeg. Een loodzwaar traject met dagelijkse chemo's volgde. "De CliniClowns hebben haar erdoorheen gesleept", vertelt haar moeder.


Dit is het verhaal van Belle, haar moeder Sietske én Ellen, die als CliniClown Pom Belles hart stal.


Bobbeltje in lies:

We gaan terug naar december 2017. Sietske voelt een bobbeltje in de lies van haar dochter weet meteen: dit is niet goed. En dat klopt: Belle heeft leukemie. En omdat Belle het zogenaamde Ikaros-gen heeft, dat de kans op terugkeer van de ziekte vergroot, krijgt ze een extra jaar chemo's. Een loodzwaar traject voor het meisje van zes en haar ouders.


CliniClown Pom:

In het Amalia kinderziekenhuis (Radboudumc) in Nijmegen ontmoet ze CliniClown Pom - een gouden match, zo blijkt. Ellen, alias CliniClown Pom, denkt lachend aan dat moment terug. Met Belle had ze vanaf het eerste moment een klik. "Vaak moet je als CliniClown de situatie eerst even aftasten. Maar Belle gaat er gewoon vol voor."Tekst gaat verder onder de Foto:
Avonturen op de gang:

Samen met Pom beleefde Belle de wildste avonturen op de gang van het ziekenhuis, en als ze een mindere dag had, speelde CliniClown Tip muziek op haar bed. Tip en Pom steunden Belle bovendien als ze moest worden aangeprikt, waardoor Belle minder gespannen was. Sietske kan het belang van de clowns niet vaak genoeg benadrukken: "Zij maakten alles draaglijker voor Belle, ze hebben haar er echt doorheen gesleept."Tekst gaat verder onder de Foto:
Afscheidnemen:

Toen Belle overging naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht voor het laatste jaar chemo, moest ze helaas afscheidnemen van haar twee grote vriendinnen. Op de dagen dat Belle in Utrecht is, zijn daar geen CliniClowns. Sietske: "Ze mist ze nog steeds vreselijk. In Nijmegen vergat Belle alle ellende zodra ze de clowns zag. Ze waren echt haar uitlaatklep, die is ze nu kwijt."Tekst gaat verder onder de Foto:Elk kind een clown


Door een kerstballenjacht op de gang of rondzweven op de Melkweg met CliniClowns Pom en Tip kon Belle haar ziekte af en toe even vergeten.


Hier kun je zien hoe Ellen CliniClown is geworden en terugkijkt op haar tijd met Belle.Maar er zijn meer kinderen zoals Belle - en die gun je ook een clown.Met jouw donatie maak jij het onmisbare werk van de CliniClowns mogelijk.

Kijk hier wat je kunt doen.Bron: www.linda.nl