Walter haalt met kerstbomen ophalen recordbedrag op voor KiKa.

06-01-2020 17:30Walter met zijn speciale karretje achter de fiets om kerstbomen op te halen (eigen foto).

Walter met zijn speciale karretje achter de fiets om kerstbomen op te halen.

(eigen foto).
Voorburg - Walters Weghaal Service was een groot succes dit jaar. Walter (net 9 jaar) uit Voorburg had dit jaar als streven 100 bomen op te halen, in plaats van de 80 bomen die hij vorig jaar verzamelde. Dat heeft hij met 110 bomen ruimschoots gehaald.


Walter kocht een karretje voor achter zijn fiets en bouwde die samen met zijn vader om tot een heuse WWS-kar. Van zaterdag 28 december tot en afgelopen weekend haalde hij elke dag kerstbomen op bij de mensen thuis in Voorburg-West. Hij vroeg hiervoor €2 en doneert de helft van zijn opbrengsten aan KiKa.


Dit jaar was Walter extra gemotiveerd om meer geld op te halen voor KiKa omdat een klasgenootje werd geconfronteerd met de ziekte. In totaal heeft hij uiteindelijk iets meer dan €550 opgehaald en Walter heeft besloten €300 te doneren aan onderzoek naar kinderkanker.


Vorig jaar was dit nog €80. Het was ongelooflijk hoe vrijgevig de mensen waren. Naast het feit dat ze gecharmeerd waren van zo'n jonge sociaal ondernemer, vonden ze het doel allemaal geweldig gekozen.


Walter: "Ik vond het bijzonder hoe mensen reageerden en hoeveel ze soms gaven". De verzoeken kwamen op een gegeven moment uit de wijde omtrek maar de jonge kerstbomenverzamelaar heeft het moeten beperken tot Voorburg West. Er zijn wel nog spontane donaties gedaan. Ook van mensen die geen kerstboom, of een kunstboom, hadden of verder weg woonden.


Rogier, vader van Walter, licht toe: "Walter heeft zich echt van zijn beste kant laten zien en hier ongelooflijk veel van geleerd. Van het bouwen van zijn karretje, tot zelf de telefoon opnemen. Hij heeft zijn doorzettingsvermogen tot het maximale laten zien en wij hebben als ouders ook genoten van de verbindende factor met de buurt. We hebben al weer volop plannen om het volgend jaar beter te organiseren, zoals een manier waarop we grotere aantallen aankunnen en een groter gebied kunnen bedienen maar we gaan nu vooral snel de dennennaalden in en rond ons huis opruimen en het geld naar KiKa overmaken."Afbeelding                 Bron: www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel