Wandelestafette Vrienden van Dichtbij op z’n vroegst in 2023: ‘we hebben besloten de marathon dit jaar te schrappen’.

09-06-2022 18:16

 

 

 

Auteur: Jan Belt - ad.nl/alphen

 

 

 

Marijke van Dam van de Vrienden van Dichtbij (midden). 

Foto: Peter Franken

 
 
 
 
 
 
Als er in Alphen weer een wandelmarathon komt voor het goede doel, dan op z’n vroegst volgend jaar. 
 
Dit zegt Marijke van Dam van de Vrienden van Dichtbij, een in de Alphense regio actieve organisatie die goede doelen ondersteunt. ,,We wilden eigenlijk dit jaar zo'n wandelevenement doen, maar heel veel mensen die we hierover spraken bleken toch al druk met andere zaken. Dus hebben we besloten de marathon voor dit jaar te schrappen. Komend najaar beslissen we of we het in 2023 wel gaan doen.”

 

De Vriendenloop zou dan in feite de opvolger zijn van de Samenloop voor Hoop, die jaren in Alphen is gehouden. Wandelteams liepen 24 uur lang in estafettevorm rondjes door Park Rijnstroom in Alphen en zamelden dankzij sponsors een flink bedrag in voor de kankerbestrijding. De organisatie van de Samenloop is helemaal gestopt, bevestigt oud-voorzitter Caroline Blom.

 

Als de Vriendenloop doorgaat, dan niet in Park Rijnstroom. Van Dam: ,,We willen naar een andere plek, mogelijk Archeon.”

 

 

Prothese:


De Vrienden van Dichtbij steunen onder meer Alphenaar Arie-Jan Lommers en Boskoopse Lizzie van der Bas. De eerste liep een dwarslaesie op bij een ongeluk met zijn racefiets en kreeg een speciaal bed. Van der Bas krijgt komend weekend (geld voor) een beenprothese.

 

Ook hebben de Vrienden van Dichtbij volgens Van Dam de onlangs aan kanker overleden Alphenaar Evert Muis (37) geholpen met het opzetten van zijn Stichting Tutu. 

 

 

 
 
Bron: www.ad.nl