Warmwaterkussen massage bij kanker.

19-03-2015 18:14


Auteur: Debbie Hoekmeijer-van der Zon.


Mensenmet (poly) neuropathie als gevolg van een chemokuur of bestraling bij kanker,kunnen veel baat hebben bij  warmwaterkussen massage. De aangename  temperatuur van warmwaterkussens incombinatie met massagetherapie heeft een weldadige effect op lichaam en geest.Deze massagevorm nodigt uit tot ontspanning, contact  maken met je lijf en stimuleert debloedcirculatie.


Door behandeling met chemotherapie of bestraling kan het zenuwstelsel worden aangetast. Men spreekt dan over (poly) neuropathie.  Gevoeligheid voor kou, vervelende prikkels en  verminderde tastzin  in handen en voeten. Dit kan extra vervelend en belastend zijn  in een periode  die toch al als naar wordt ervaren.


In mijn praktijk pas ik veelvuldig warmwaterkussen massage toe bij neuropathie maar ook tal van andere klachten. Terwijl mensen op de massagetafel liggen,  profiteren ze direct van de aangename en uitnodigende warmte.


'O, wat is dit hartverwarmend' of 'Heerlijk om te voelen dat ik gedragen wordt door die warmte' of 'Heel mijn lichaam voelt weer warm en ik voel leven in mijn voeten!', zijn veelgehoorde reacties op de massage.  Bij neuropathie wordt een handdoek over de voeten dikwijls niet verdragen. Nog een voordeel van deze massagevorm  is dat de voeten net als de rest van het lichaam verwarmd worden door de warmwaterkussens.  Zo is deze massagevorm een warme aanvulling op alles wat bij kanker nodig is op medisch gebied.


UNCLOSURE: Praktijk voor natuurgeneeskundige therapie.Debbie Hoekmeijer-van der Zon.

UNCLOSURE. 


Praktijk voor holistische massagetherapie
Klompenmakersweg 2 unit 7
3449 JB Woerden


E-mail: unclosure@xs4all.nl


Tel: 06-12928255


Website: www.unclosure.nl
Bron: www.unclosure.nl