We moeten doorgaan!

09-12-2020 18:12

Door de uitbraak van het coronavirus blijven de inkomsten voor baanbrekend kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut achter. Daarom roepen wij iedereen op om door te gaan: Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona.


"We moeten doorgaan!"

Jaarlijks organiseren wij verschillende sportieve evenementen om kankeronderzoek in het Erasmus MC te ondersteunen én zo ook een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid voor iedereen. Normaal wordt een deel van ons wetenschappelijk onderzoek gefinancieerd door fondsenwervende, sportieve evenementen.  Maar door de uitbraak van het coronavirus zijn alle evenementen sinds maart afgelast. Hierdoor hebben we op dit moment bijna 2 miljoen euro minder aan inkomsten. Dat doet pijn. Juist door onderzoek zorgen we dat minder mensen kanker krijgen, dat meer patiënten met succes behandeld worden en de kwaliteit van leven voor mensen met kanker verbetert. Kankeronderzoek vraagt om vertrouwen en doorzettingsvermogen. Niet alleen van artsen en onderzoekers, maar van iedereen die met smart wacht op een doorbraak. Daarom moeten we doorgaan, net zo lang tot kanker daadwerkelijk kansloos is.


Burgemeester Aboutaleb en Prof. dr. Ernst Kuipers roepen op tot actie:

Burgemeester Aboutaleb en bestuursvoorzitter Prof. dr. Ernst Kuipers ondersteunen deze campagne. Prof. dr. Ernst Kuipers: 'Als voormalig arts weet ik als geen ander dat onderzoek nodig is om elke patiënt met kanker een beter vooruitzicht te bieden. Dat dit niet vanzelfsprekend is, heeft de coronacrisis pijnlijk zichtbaar gemaakt. Door uitgestelde zorg verwachten we meer patiënten met een verder gevorderd stadium van kanker komende periode in de zorg. Daarom roep ik iedereen op: Laten we doorgaan. Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona.'


Ing. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is ook een belangrijke ambassadeur in de campagne. Burgemeester Aboutaleb: 'Als burgemeester van Rotterdam wens ik iedereen een gezonde toekomst zonder kanker. Alleen samen maken we kanker kansloos. Daarom ondersteun ik het Daniel den Hoed Fonds in de strijd tegen kanker. Mogen we ook op uw steun rekenen?'


Doelbesteding opbrengst:

De opbrengst zal besteed worden aan de verdere ontwikkeling van veelbelovende immuuntherapie, in het specifiek bij hersentumoren. 


Doneer nu voor kankeronderzoek

Omdat we door corona belangrijke inkomsten mislopen, doen we nu een dringend beroep op jouw betrokkenheid.


Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona:

doneer nu. Alleen samen maken we kanker kansloos!
Bron: www.erasmusmcfoundation.nl/danieldenhoedfonds