Webinar 'Participatie als medicijn' nu terug te zien.

24-09-2020 16:30


Beeld James Oladujoye.

Het Hematonproject 'Werk als medicijn' was een van de twee succesvolle projecten die gepresenteerd werden tijdens het interactieve webinar 'Participatie als medicijn', afgelopen vrijdag 18 september 2020. Het webinar werd georganiseerd door NFK, het Radboudumc, Hematon en het Nationaal AYA 'Jong en Kanker' Zorgnetwerk.


Werkervaring:

'Werk als medicijn' richtte zich op mensen die leukemie, lymfklierkanker, multipel myeloom of de ziekte van Waldenström  hebben of hadden. De deelnemers volgden een re-integratietraject op maat. Aan het einde van dat traject werd de deelnemer, op basis van zijn actuele CV, voorgesteld aan deelnemende werkgevers voor een werkervaringsplaats, en later mogelijk voor een betaalde baan. Het unieke aan dit project is dat Hematon, het UMCG, het UWV en een groep betrokken ondernemers en werkgevers samenwerkten om deelnemers weer aan de slag te helpen. 


Steven van Weyenberg:

Tijdens het webinar werd naast 'Werk als medicijn' ook het project 'Arbeidsparticipatie als behandeldoel: van AYA naar werk' gepresenteerd. Patiëntvertegenwoordiger Jan Roelevink van Hematon, belangenbehartiger Mirjam van Belzen (NFK) en klinisch arbeidsgeneeskundige Desiree Dona (Radboudumc) lichtten de resultaten van deze twee projecten toe, en gingen in gesprek met Steven van Weyenberg. Hij is Tweede Kamerlid voor D66 en initiatiefnemer voor de subsidie 'Kanker en werkzoekenden', die deze projecten mogelijk maakte. 


Terugkijken:

Meer weten? Je kunt de webinar  nog terugkijken. 
 
Bron: www.hematon.nl/nieuwsberichten