Weekend van de Wetenschap bij het Prinses Maxima Centrum te Utrecht op 2 Oktober 2022.

02-10-2022 00:00

 

 

 

 

Weekend van de Wetenschap:

 

Zondag 2 oktober 2022 opent het Prinses Máxima Centrum haar deuren voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar en hun ouders. 

 
 
 
Wil je meer te weten komen over ons onderzoek naar kinderkanker? Kom dan bij ons langs tijdens het Weekend van de Wetenschap.
 

Op een interactieve manier maken kinderen kennis met onderzoekers en leren zij over hoe wij werken aan onze missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Via verschillende proefjes ontdekken zij al spelenderwijs over de wetenschappelijke wereld.
 

Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld aan de hand van de eigen haarkleur een stukje van hun DNA namaken met snoep. Ook laten onderzoekers zien hoe zij op de computer tumoren onderzoeken en mogen kinderen daar zelf ook mee oefenen. Daarnaast wordt tijdens de Máxima-colleges uitgelegd hoe kinderkanker ontstaat en hoe we tijdens een operatie nog beter de tumor weg kunnen halen. Voor een kijkje achter de schermen sluit je je aan bij een van de rondleidingen door de laboratoria van het Máxima.

 

 

Zien we je op 2 oktober 2022? 

 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.