Weer geen Alpe d’HuZes dit jaar? Dan bedenkt Chantal Heuvelmans toch zelf een fietstocht.

21-05-2021 20:30Auteur: Harrie Wenting - bd.nl/hilvarenbeekChantal Heuvelmans strijdt al acht jaar tegen kanker en nu Alp d'Huzes niet doorgaat, organiseert ze zelf acties. Zo heeft ze een aantal fietstochten door de omgeving uitgezet. Foto met shirt van Alp d'Huzes waarop sponsoren staan. 

Pix4Profs / Jules van Iperen.


DIESSEN - Ze nam al driemaal deel aan Alpe d'HuZes, maar nu dat voor het tweede jaar niet doorgaat wil de Diessense Chantal Heuvelmans (49) zelf een daad stellen en een eigen tocht organiseren. De strijd tegen kanker maakt ze al acht jaar zelf aan den lijve mee. ,,Al strijd ik niet voor mezelf, dan doe ik het altijd nog voor anderen in zo'n situatie."


Ze voelde zich sterk en in de bloei van haar leven. Werkte overdag bij de lokale slager en zorgde thuis voor man en kind. Maar de pijn in haar borst was in 2013 het begin van een weg, waarvan ze nu weet dat er nooit een einde aan zal komen. Gifbeker niet leeg:


Na haar succesvolle behandeling voor borstkanker dacht ze dat ze haar portie wel gehad had. Ze kreeg een nieuwe domper te verwerken toen twee jaar later schildklierkanker werd geconstateerd. Behandeling leek mogelijk door de schildklier geheel te verwijderen, maar toen er uitzaaiingen opdoken, bleek de gifbeker nog steeds niet leeg.


,,Ik zag ineens al mijn levensdoelen de lucht ingaan. Mijn dochter op zien groeien, niet oud worden, misschien werd ik nog niet eens vijftig. Wonder boven wonder bleken de therapieën aan te slaan en mede door verder onderzoek werden de behandelmethoden beter."
Sinds een aantal jaren ben ik zelf gaan fietsen, vaak met de meiden­groep De Chickies.

Chantal Heuvelmans (49), Initiatiefnemer.
Ultieme mogelijkheid:


Met Alpe d'HuZes ontdekte ze de ultieme mogelijkheid om bij te dragen aan het onderzoek naar kanker. ,,Omdat ik sinds een aantal jaren zelf ben gaan fietsen, vaak met de meidengroep De Chickies, kwamen plezier en noodzaak bij elkaar. Ik rijd wel op een e-bike, omdat ik door alle behandelingen wel verzwakt ben."


Dat haar inspanningen geen grootspraak zijn, bewees ze twee jaar terug toen ze de 150 kilometer lange sponsortocht Vrijthof-Vrijthof Bike-Challenge succesvol voltooide. ,,Ja, het zijn dat soort momenten die mij energie geven, daar doe ik het voor. Daarom hoop ik dat ook velen mij gaan steunen door vanaf 5 juni aan deze tocht deel te gaan nemen."Coronaproof sponsortochten:


Heuvelmans heeft vanaf 5 juni 2021 verschillende sponsortochten in petto:


voor mountainbikers (50 en 70 kilometer), over de weg (100 km) en een gezinstocht van 35 km. Deze gezinstocht gaat via knooppunten en kan daarom zonder navigatie gereden worden. Iedereen die deel wil nemen kan een mail sturen naar bike2fightcancer@hotmail.com met daarbij de vermelding of ze het minimumbedrag van 6 euro of iets meer willen doneren.Vervolgens ontvangen geïnteresseerden een link om de betaling te voldoen en de digitale route die ze via navigatie kunnen rijden. De routes doen allemaal Diessen aan, maar starten is op elke plek van de route mogelijk. De tocht is ook niet aan een tijdstip gebonden, waardoor de routes coronaproof gereden kunnen worden. Er zijn onderweg voldoende terrasjes voor een pauze.
Bron: www.bd.nl