Weer slimme zonnebrandpalen bij strand van Wijk aan Zee. Rode Kruis Ziekenhuis en gemeente Beverwijk ’traditioneel’ in actie tegen huidkanker.

31-03-2023 17:07

 

 

Auteur: onze verslaggever - haarlemsdagblad.nl

 

 

Goed en vaak smeren met zonnebrandcrème kan helpen tegen huidkanker.

Goed en vaak smeren met zonnebrandcrème kan helpen tegen huidkanker.

publiciteitsfoto..

 
 
 
 
 
 
 
 
Of zij de komende weken al zullen worden gebruikt, is nog de vraag. Hoe het ook zij: bij het strand van Wijk aan Zee staan vanaf vrijdag weer twee ’slimme zonnebrandpalen’. Kustgangers kunnen bij de strandopgangen aan de Relweg en de Zwaanstraat terecht voor gratis zonnebrandcrème en smeeradvies.
 
 
 
Bij de strijd tegen huidkanker heeft de gemeente Beverwijk ook dit jaar de hulp ingeroepen van dermatoloog Jack van der Woude van het Rode Kruis Ziekenhuis. Met Van der Woude is een zonbeschermingsadvies gemaakt, dat kenbaar wordt gemaakt via het ziekenhuis, strandpaviljoens, scholen en sportclubs.
 
 
Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Maar liefst één op de vijf mensen ontwikkelt een vorm van huidkanker. De grootste oorzaak is te lange blootstelling van de huid aan de zon.
 
 

Verbranding:


Toch lopen veel mensen zonverbranding op tijdens een dag op het strand, bijvoorbeeld doordat ze zich niet vaak en dik genoeg insmeren. Met de zonnebrandpalen en het zonbeschermingsadvies hoopt de gemeente Beverwijk daar verandering in te brengen.

 

 

 

Lees hier ook: Noord-Holland: 18.700 nieuwe kankerpatiënten erbij.