Wetenschappers aan Turkse universiteit beginnen met testen van medicijn tegen longkanker.

23-01-2022 18:44Auteur: ANADOLU AGENCY - dailysabah.com/turkeyProfessor Fevzi Altuntas spreekt met Anadolu Agency in Istanbul Turkije.

Een groep Turkse onderzoekers van de Boğaziçi University heeft fase 1-onderzoeken gelanceerd van een medicijn dat is ontwikkeld voor patiënten met recidiverende, uitgezaaide of gevorderde longkanker.


De Fase 1a-studie zal in totaal 16 vrijwilligers omvatten, en de onderzoekers zullen de maximaal toelaatbare dosis voor patiënten bepalen, terwijl de Fase 1b-studie zich zal concentreren op de werkzaamheid en veiligheid van de medicatie bij 10 andere patiënten.


Het medicijn is ontwikkeld door Rana Nomak Sanyal, hoogleraar scheikunde aan Boğaziçi, en haar team.


Fevzi Altuntaş, die verantwoordelijk is voor het Fase 1a-onderzoek in het Ankara Oncology Training and Research Hospital, vertelde Anadolu Agency (AA) dat wetenschappers samenwerken om ervoor te zorgen dat Turkije zelfvoorzienend is in de gezondheidssector voor zover het in staat is om zijn eigen medicijnen te ontwikkelen.


"Het medicijn zal een baken van hoop zijn voor mensen met longkanker. Een nieuw molecuul, een gericht middel", zei hij, eraan toevoegend dat patiënten die standaardbehandelingen zonder succes probeerden, baat zouden kunnen hebben bij de genezing.


Altuntaş voegde eraan toe dat het Clinical Research Centre van het ziekenhuis aanzienlijke verantwoordelijkheden op zich heeft genomen, zowel op nationaal als internationaal niveau.


Hij benadrukte dat het onderzoekscentrum een ​​aantal onderzoeken heeft uitgevoerd, waaronder 114 internationale fase 2- en fase 3-onderzoeken, een nationaal vaccin tegen virusachtige deeltjes (VLP), Car-T-celtherapie en zeven fase 1-kankeronderzoeken.Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.
Bron: www.dailysabah.com