Wethouder springt met gezin Hoornse haven in voor actie Swim to Fight Cancer [video]

07-07-2020 16:30


Auteur: Redactie - onswestfriesland.nlWethouder springt met gezin Hoornse haven in voor actie Swim to Fight Cancer [video]


 


HOORN -Zondagmiddag 5 juli 2020 even voor 14.45 uur springt de Hoornse wethouder Kholoud Al Mobayed met haar man en zes kinderen ter water in de Hoornse haven. Zij deed dit om de landelijke actie van Swim to Fight Cancer te ondersteunen. Voor het goede doel, geld inzamelen voor kankeronderzoek.


In 2020 zouden er 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden door heel Nederland. Door het uitbreken van de Corona crisis zijn al deze evenementen uitgesteld. Als alternatieve actie hebben meerdere burgemeesters en/of wethouders toegezegd afgelopen weekend symbolisch, namens hun burgers, te water in hun eigen gemeente en daarmee aandacht vragen voor het goede doel. Zo ook in Hoorn.


Fondswerving kankeronderzoek:

Namens Hoorn wordt de Swim georganiseerd door Sha-ied Ahmadali. "In 2019 hebben we in Hoorn voor de derde keer Swim to Fight Cancer georganiseerd. Fight cancer wil middels deze actie aandacht vragen voor het effect van Corona op enerzijds behandelingen van patiënten, en anderzijds de negatieve impact die het heeft op fondsenwerving voor onderzoek. Ons doel is om aandacht te vragen voor al die mensen die te maken hebben met kanker. Daarnaast hopen wij donaties op te halen voor een van onze onderzoeken: Het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker."


Gezamenlijk te water:

"Ik geef graag aandacht aan jullie organisatie", gaf de wethouder als reactie op de aanvraag om mee te doen aan deze actie. Bijzonder was dat zij haar man en kinderen mee had genomen op deze winderige maar zonnige dag. "De kinderen dachten eerst nog koud water, gaan we springen of zwemmen, maar daarna heb ik verteld waarvoor het was en hebben zij gezegd JA!" De gevolgen van de ziekte kanker heeft de wethouder van dichtbij meegemaakt. "Mijn vader is twee jaar geleden overleden aan kanker en de moeder van mijn man is ook 10 jaar geleden hieraan overleden. Daarom weten ook zij hoe belangrijk het is om meer onderzoek te doen voor de bestrijding van kanker." Na het luid aftellen van 3,2,1 sprong eerst de wethouder met haar man en daarna, na enig aanmoedigen, de kinderen. (zie ook video hieronder)


2021:

De organisatie zou graag het evenement volgend jaar in 2021 weer in Hoorn willen organiseren.


Een van de deelnemers heeft daarvoor al toegezegd. "Als het event volgend jaar gehouden wordt beloofd ik dat ik ga oefen en meedoen."


Als mensen ook dit jaar het initiatief willen steun met een donatie is dat mogelijk via de website van Fight Cancer via de knop 'Burgemeesters en Wethouders'


Video:

Bekijk hier het interview en natuurlijk de sprong in het water van de Hoornse wethouder.
Bron: www.onswestfriesland.nl