Wie leeft met of na kanker moet Inloophuis De Honingraad straks beter kunnen vinden.

20-12-2021 16:56


Auteur: Susanne den Boer - ad.nl/bredaDe Honingraad, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, ontvangt geen subsidie meer van de gemeente.

De Honingraad, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, ontvangt geen subsidie meer van de gemeente. 

foto Palko Peeters.


BREDA - Het begeleiden en ondersteunen van mensen die te maken krijgen met de ziekte kanker is wat Inloophuis De Honingraad in Breda al geruime tijd biedt. Omdat de naam te weinig zegt over wat er gebeurt, wordt vanaf 2022 de ondertitel Centrum voor leven met en na kanker gebruikt.


Een op de drie mensen krijgt in zijn leven kanker en elke Nederlanders krijgt met de ziekte te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gevolgen van ziekte en de behandeling kunnen veel invloed hebben op het dagelijks leven. Bij De Honingraad kunnen (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden hun verhaal kwijt.


Landelijk:


Landelijk zijn er vanaf 1 januari 2022  81 locaties die net als het Bredase inloophuis de ondertitel Centrum voor leven met en na kanker gebruiken.


Mensen kunnen daar zonder afspraak of doorverwijzing terecht. De aanpassing van de naam is vooral bedoeld om nog beter gevonden te worden door de doelgroep. De nieuwe, landelijk overkoepelende ondertitel dekt de lading en zegt direct wat het inloophuis te bieden heeft.
Bron: www.ad.nl