Willem Otting - Sjefke van ‘t Kielegat - overleden op 70-jarige leeftijd.

18-12-2019 16:59


Auteur: Paul Verlinden - ad.nl/breda 

Willem Otting - hier op een foto uit 2016 - heeft in al zijn carnavalsjaren honderden versierselen in de wacht gesleept.

Ron Magielse / het fotoburo.
BREDA/OOSTERHOUT - Willem Otting was jarenlang een bekend gezicht in 't Kielegat. 't Sjefke, zoals zijn carnavalsnaam luidde, overleed zondag 15 Dec 2019 op 70-jarige leeftijd.  


In 2006 kreeg Otting van de doktoren te horen dat hij met de vorm van kanker die hij had minder dan een jaar te leven had. Otting plakte er echter nog dertien jaar aan vast. Afgelopen zondag blies hij zijn laatste adem uit. "Willem was een échte overlever. Ongelooflijk," zegt Joop van Bel, een goede bekende van 't Sjefke. 


Café Parkzicht:

Van Bel leerde hem ruim veertig jaar geleden kennen toen Otting vanuit Rotterdammer naar Breda kwam en al snel de smaak van carnaval te pakken kreeg. Jarenlang deed hij mee aan de grote optocht en tevens regelde hij 25 jaar de stunts in café Parkzicht bij de inschrijving van de deelnemers aan die optocht.


In een interview met deze krant in 2016 zei Otting daar zelf over "Altijd leuk was dat. Zo kwamen de hoogheden aan in vrachtwagens, veewagens, militaire jeeps, brandweerwagens, hoogwerkers. Ach ja, in die tijd kon je nog makkelijk dingen regelen. Dat is nu wel anders."


Baron van 't Ginneken:

De onderscheidingen die Otting van verschillende carnavalsprinsen heeft ontvangen, zijn talrijk. Maar hij zwaaide zelfs ook enkele jaren de scepter als carnavalshoogheid: van 1999 tot 2001 was hij baron van 't Ginneken. Nadat hij ziek werd, verhuisde Otting naar Oosterhout waar hij bij familie ging wonen. 


In zijn werkende levend had Otting vooral commerciële functies, weet Van Bel. "Hij verkocht van alles. Want hij had een goede babbel en kreeg dingen voor elkaar. Of het nou een sjoelwedstrijd in de kroeg of een bingo op de camping was, 't Sjefke regelde het wel."

 Bron: www.ad.nl