Yoga in Inloophuis Kennemerland te Santpoort Noord. / Elke dinsdag.

01-09-2020 14:00

                               

                                


Yoga:

De diagnose kanker maakt je in één klap bewust van de kwetsbaarheid van uw lichaam. Het idee van het lichaam als iets dat er gewoon is, als zekerheid, is verdwenen. Te midden van alle turbulentie die de ziekte met zich meebrengt, kan yoga een concreet hulpmiddel zijn. Het is een bewustwordingsproces, waarin je leert kijken naar je eigen geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.


Contact maken met je lichaam:

De bewegingen in de yoga nodigen je uit om te luisteren naar "hoe het met je is" en brengen je door je beperkingen heen bij je kracht. Helende yoga leert je ontspannen, contact te maken met je lichaam en je bewust te worden van wat er speelt op dit moment. Eenvoudige oefeningen leren je op een natuurlijke wijze met je ziekte om te gaan. Deze lessen zijn goed te volgen tijdens en na de medische behandeling.


Ontspanning:

In deze ontspannende, afwisselende bijeenkomsten oefen je om tot rust te komen. Je leert oefeningen die je helpen om weer (meer) te ontspannen, ruimer te ademen, je lichaam beter te voelen en je gedachten meer in het hier en nu te houden. Je hoeft niets te kunnen en geen ervaring te hebben. Yoga is geschikt voor iedereen. Je zult al snel merken hoeveel je zelf kunt doen aan ontspanning.
Begeleiding:

De cursus wordt op dinsdag gegeven door Yet Héman, een zeer ervaren yogadocente.


Naast de oefeningen is er, voor en na de les, altijd de gelegenheid met elkaar te praten en in te gaan op individuele vragen.


Wanneer:

Elke dinsdag van 14:00 tot 15:00 uur.


Kosten:

€5,00 per keer via een strippenkaart.


Contact:

Inloophuis Kennemerland

Tel: 023-8885367


Aanmelding of meer informatie:

E-mail: manon@inloophuiskennemerland.nl of telefoon: 023 - 8885368


Ondank alle maatregelen hopen wij van harte dat je je weer welkom voelt!


Adres:

Santpoort Noord,
Wulverderlaan 51,
2071 BH Santpoort-Noord.
Bron: www.inloophuiskennemerland.nl