Ze is 7 jaar, maar Charlotte doneert haar vlechten al voor tweede keer aan Think Pink.

28-05-2023 17:21

 

 

Auteur: Geert Van Baelen - hbvl.be

 

 

 

 

 

 

 

Pelt - Geen lange vlechten voor Charlotte op haar communiefeest. Vlak voor haar eerste communie liet de 7-jarige uit Pelt haar haren knippen om te doneren aan Think Pink. “Toen ze hoorde dat haar oma ooit pruiken moest dragen omdat ze kanker had, wilde ze iets doen”, vertelt mama Valerie.

 

Ze is nog maar 7 jaar, maar het is al de tweede keer dat Charlotte haar haren doneert aan Think Pink, een organisatie die pruiken maakt voor onder meer kankerpatiënten. “Twee jaar geleden heeft Charlotte haar haren al eens gedoneerd”, vertellen mama Valerie Schoemans en papa Edwin Cockxal. “We hadden haar toen verteld dat oma elf jaar daarvoor kanker gehad had en dat ze toen een pruik moest dragen. Dat greep haar toen zo aan dat ze iets wilde doen. Omdat haar opa nu herstelt van kanker, wou ze opnieuw haar vlechten doneren.”

 

 

Fiere klasgenoten:

 

Dat deed Charlotte vlak voor haar eerste communie. “Eerst wilden we dat ze zou wachten tot het feest achter de rug was, maar ze wou het absoluut doen”, vertellen haar ouders. “En omdat het zo’n mooi gebaar is, hielden we haar niet tegen. Haar klasgenoten vonden het wel jammer dat ze haar haren afgeknipt had. Dat maakte haar toch wat verdrietig. Maar toen ze wisten voor welk goed doel Charlotte het had gedaan, waren haar vriendjes wel fier. Een tante die de communieviering via een livestream volgde buiten de kerk, had haar eerst niet herkend.” (lacht)

 

“Ze geloofde niet dat ik zo’n korte haren had”, lacht Charlotte er zelf om. “Mijn oude haren steek ik in een enveloppe en breng ik naar de brievenbus. Zo wil ik zieke mensen blij maken. Zelf zal ik mijn haren nu gewoon weer laten groeien.”

 

 

 

Bron: www.hbvl.be