Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley (55) overleden: ‘Ze straalde altijd liefde uit’.

12-06-2021 13:30


Auteur: Showredactie - AD.nlAstrid Waller

Foto: Astrid Waller.


De Ierse schrijver Lucinda Riley, bekend van De Zeven Zussen-reeks, is vandaag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, bekendgemaakt. Zij had al een paar jaar kanker.


,,Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten. ,,We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren."


Riley werd vooral bekend dankzij haar veelgelezen reeks De Zeven Zussen. De reeks handelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.Achtste boek:


Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen. Of dat boek er daadwerkelijk komt, is nog onduidelijk, zo laat een woordvoerster van uitgeverij Xanders weten. ,,Het was bij ons bekend dat ze aan het achtste deel is begonnen, maar meer weten wij vooralsnog ook niet."


De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt sindsdien in 34 landen uitgegeven en er werden al meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen van haar boeken verkocht.


Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als 'een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken'.Leesbevorderaar:


Boekenkoepel CPNB zegt dat de boekenwereld een grote en belangrijke 'leesbevorderaar' verliest. ,,We zijn erg getroffen door haar onverwachte overlijden'', directeur Eveline Aendekerk. ,,Jarenlang domineerde Lucinda Riley met haar Zeven Zussen-serie de wekelijkse en jaarlijkse bestsellerlijsten en vestigde daarin unieke records. Ze is misschien wel de grootste leesbevorderaar van dit moment.''
Xander Uitgevers

Foto: Xander Uitgevers.

Mezza sprak onlangs met de schrijfster. 'Voor mij is een sterke vrouw niet per se iemand die de top wil bereiken', zei ze onder meer.


Het interview lees je hier.Lucinda Riley

Lucinda Riley.

Foto: ANP.

Bron: www.ad.nl