Zieke Roelie uit Almelo zit te glunderen in de zijspan bij haar laatste wens.

25-02-2020 16:36


Auteur: Henk Bouwhuis - ad.nl/almeloVideo: ALMELO - Roelie de Winter is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Ze had nog een grote wens: een tochtje achterop een motor. De Almelose maakte zaterdag een ontroerende rit als zijspanpassagier. 'Het was onvergetelijk'.


Het is een emotioneel moment als Roelie de Winter (57) zaterdagmiddag 22 Feb 2020  ondersteund door haar man naar buiten komt. Gehuld in een warme motorjas.  Die heeft ze nodig. Even eerder is een stoet met een kleine veertig motorrijders - leden van de Twentse Biker Babes met aanhang - bij hun woning aan de Bornerbroeksestraat gearriveerd. 


Het huis is versierd. Familie en buren staan buiten, om er getuige van te zijn dat de laatste wens van Roelie in vervulling gaat: een tochtje als bijrijder op een motor. Het spandoek met een groot hart aan de gevel spreekt boekdelen. 'Een powervrouw met doorzettingsvermogen. Altijd positief. We zijn supertrots op jou', is er te lezen. De buurt houdt van 'hartendief'  Roelie, die veel fysieke tegenslag heeft moeten incasseren.Tekst gaat verder onder de Foto: 

Roelie glundert in de zijspan. Op de achtergrond haar versierde huis.

Foto: Jeroen Visschedijk.
Stralend middelpunt:

Er worden traantjes weggepinkt als Roelie door sterke armen voorzichtig in de zijspan aan de Suzuki VX 800 van Arnoud Haak wordt gedragen. Ze geniet zichtbaar als de colonne zich rond kwart over twee in beweging zet. Gelukkig is het droog. Natuurlijk is er ook voor manlief Henk gezorgd. Hij zit achterop een trike. Kinderen en kleinkinderen en andere familie volgen in auto's. 


Het eerste deel van de tocht gaat dwars door de stad. Er wordt even gestopt bij Huize Almelo. Daarna is er een ommetje. Als de groep is teruggekeerd in de Bornerbroeksestraat wordt er spontaan een feestje gevierd. Met Roelie als stralend middelpunt.


Beduusd:

Twee dagen later hangt het spandoek er nog. "We halen het voorlopig niet weg", verzekert Roelie de Winter. Al was het alleen maar omdat haar twee oogappels, de kleinkinderen Chelsy en Damiën, er op pronken. Ze is nog steeds beduusd van het verrassende motorritje en al die hartverwarmende steun. "Ik wist dat er iets was georganiseerd, maar zoiets moois had ik niet verwacht. Ik was echt gelukkig. Het was onvergetelijk."Zoiets moois had ik niet verwacht. Ik was echt gelukkig tijdens de rit

Roelie de Winter.


Knuffel:

Ze zit op de rand van het bed dat in de knusse huiskamer staat. Lisa Beuving, drijvende kracht van de Twentse Biker Babes, gaat even naast haar zitten. Ze geven elkaar een knuffel. "Heel erg bedankt. Je hebt het super geregeld", zegt Roelie tegen haar. Lisa vertelt dat ze elkaar drie weken geleden tegenkwamen op de afdeling oncologie van MST. Lisa - ze was er met iemand anders - maakte een praatje met Roelie.


"Als Almeloërs van dezelfde generatie kennen we elkaar. Ik wist dat Roelie erg ziek is", vertelt Lisa. "Zij wist van mijn motorhobby. Vertelde me dat ze nog een wens had: een keer achterop de motor. Ik heb Roelie beloofd dat het zou worden geregeld. Dat hebben we toen met de bikers gedaan." 


Het werd dus een zijspan. "Bij iemand achterop is te moeilijk voor haar", weet Lisa Beuving, die ook zelf de motor aantrapte. De bijzonder rit heeft haar niet onberoerd gelaten. "Het was heftig door al die emoties. Maar ook onwijs gaaf om te zien dat ze er zoveel van genoot." Tekst gaat verder onder de Foto:Roelie de Winter (rechts) in de zijspan bij Arnoud Haak. Haar man Henk zit in de trike bij Pieter Moors.

Foto: Jeroen Visscdihejk 
Positief:

Het ritje moest snel gergeld worden, geeft Roelie zelf aan. Ze vertelt dat ze in 1996 geopereerd is aan borstkanker. Twee jaar geleden kreeg ze een nieuwe hartklep. "Toen bleek dat de kanker terug is gekomen. Het is uitgezaaid en zit in mijn hele lichaam." Roelie vertelt dat ze een week geleden haar laatste bestraling had. "Ik ben nu uitbehandeld. Ze kunnen niets meer voor me doen."


 

Elke dag kan de laatste zijn. Ik probeer nog zoveel mogelijk te genieten

Roelie de Winter.Roelie weet dat ze niet lang meer te leven heeft, maar de ziekte heeft haar niet gebroken. Ze blijft positief.  "Elke dag kan de laatste zijn. Daarom probeer nog zoveel mogelijk van het leven te genieten." Dat kan, ook als je heel ziek bent, vertelt Roelie. "De tijd die ik nog heb, doe ik gewoon mijn best." Roelie (links) heeft kanker en is terminaal. Haar grote wens was een tocht in een zijspan. Lisa Beuving (rechts) van de Twentse Biker Babes heeft haar wens doen uitkomen.

Foto: Bert Kamp.


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl