Ziekenhuizen starten met nieuw centrum voor longkanker.

13-09-2018 17:56


Auteur: Adrianne de Koning - ad.nl/rotterdam/ziekenhuizen. 

Door samenwerking tussen de vier ziekenhuizen Ikazia, Maasstad, Van Weel Bethesda en Spijkenisse MC zou de zorg voor patiënten beter worden.

Foto: Thinkstock.
De longartsen van vier ziekenhuizen in Rotterdam, Dirksland en Spijkenisse werken samen in het nieuwe Longkankercentrum ZuidHollandZuid. Door de samenwerking zou de zorg voor patiënten beter worden. De vier ziekenhuizen behandelen samen de meeste longkankerpatiënten in de regio.

Het Ikazia, Maasstad, Van Weel Bethesda en Spijkenisse MC delen kennis en kunde. Het gespecialiseerde team heeft kennis van meer zeldzame vormen van longkanker. De medisch specialisten bespreken wekelijks de dossiers en behandelingen van patiënten. Daarnaast komen ook nieuwe ontwikkelingen aan de orde. ,,Het voordeel voor de patiënt is dat het dossier door meerdere specialisten wordt beoordeeld'', aldus een verklaring.


Eigen ziekenhuis:

De patiënten kunnen zelf kiezen in welk ziekenhuis zij de meeste onderzoeken en behandelingen willen. Voor specifieke behandelingen kan het nodig zijn om de patiënten op een andere locatie te helpen. Maar de behandelingen die volgen en de nazorg vinden weer plaats in het ziekenhuis van voorkeur. De patiënten wordt begeleid door een vaste verpleegkundige, de zogenaamde casemanager.


In de toekomst zijn de medische gegevens na akkoord van de patiënt beschikbaar voor alle behandelaren, ongeacht in welk ziekenhuis deze werken. Dit kan omdat de vier ziekenhuizen hetzelfde systeem voor het elektronische patiëntendossier hebben.
Bron: www.ad.nl