Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”.

19-01-2022 16:41


Auteur: Sander Bral - pzc.nl/antwerpenZiggy (30) heeft er een moeilijke periode op zitten. Nu zet hij zich in voor lotgenoten. 

Foto: Tessa Kraan.

MERKSEM: Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. "Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie."


Om het half jaar moet Ziggy Coertjens (30) uit Merksem nog op controle en mogelijk moet hij op termijn nog eens onder het mes, maar momenteel ziet het ernaar uit dat hij zijn ziekte volledig overwonnen heeft. "Teelbalkanker dan nog. Als er problemen zijn op die plek, zeker als 25-jarige gast, neem je niet meteen actie", herbeleeft Ziggy een moeilijke periode. "Ik heb daar lang mee liggen worstelen maar met de hulp van mijn toenmalige vriendin heb ik dan toch de stap richting medische hulp kunnen zetten."


De Tekst gaat verder onder de Foto:Tessa Kraan

Foto: Tessa Kraan.

"Veel te laat, natuurlijk, want het was meteen richting spoed, heel vroeg in de ochtend. Twee uur later zat ik al bij de oncoloog en ik moest zo dringend mogelijk onder het mes. Twee dagen later al onderging ik de operatie. De kanker bleek volledig uitgezaaid te zijn. Ik heb veel miserie gehad. Miserie die ik eventueel had kunnen voorkomen, als ik sneller actie had ondernomen. Ik wil lotgenoten adviseren zo snel mogelijk medische hulp te zoeken, ook al ben je nog zo jong."


Kom op tegen Kanker:


Enkele operaties en verschillende chemokuren later, is het veel beter gesteld met Ziggy. "De afgelopen jaren zullen me wel voor altijd bijblijven. Eens je zelf met kanker in contact komt, hoor je opeens dat andere mensen in je omgeving er ook open over worden, omdat ze er ook mee gezeten hebben. Om die reden, en ook omdat ik intensiever ben beginnen sporten in lockdowntijden, lopen we met bassist Thomas van de band en twee collega's de 100km-run van Kom op tegen Kanker."


De Tekst gaat verder onder de Foto:Ziggy (uiterst rechts) heeft veel steun aan zijn kameraden van Fatal Move.

Ziggy (uiterst rechts) heeft veel steun aan zijn kameraden van Fatal Move. 

Faye Wolfs Photography.

En daar blijft het niet bij. De hardcore- en metalband Fatal Move, waar Ziggy deel van uit maakt, heeft mutsen laten maken waarvan de opbrengst ook naar Kom op tegen Kanker gaat. "Dat idee komt van mijn bandmakkers. Ik heb veel aan hen gehad de afgelopen periode, vandaag nog steeds. Net zoals al mijn andere vrienden en familie, mijn huidige en vorige vriendin. Ik ben daar heel dankbaar voor."


Fatal Move:


Fatal Move bestaat al sinds 2009 toen het vijftal nog puberende rockers waren. Ze hebben intussen twee langspelers uitgebracht in het hardere genre en mocht al op kleine en minder kleine podia aantreden in zowel binnen als buitenland. "We proberen wat actief te blijven tussen lockdowns door, maar dat is niet evident natuurlijk. We kijken wel erg uit naar onze concerten op Crossfest in Trix in mei en deze zomer op het Xtreme Fest in Toulouse, de Franse tegenhanger van Groezrock, zeg maar."


De 100km-run van Kom op tegen Kanker wordt dit jaar gelopen op 20 maart 2022 in Genk.


De opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek. Meer info de100kmrun.be. Meer over muziek in Antwerpen in ons dossier.Ziggy in actie op het podium.

Ziggy in actie op het podium. 

Faye Wolfs Photography.De mutsen voor het goede doel.

De mutsen voor het goede doel. 

Foto: Tessa Kraan.
Bron: www.pzc.nl