Zo maakt de organisatie van de Roparun van de zware tocht toch een feestje.

26-02-2020 18:31


Auteur: Gert Onnink - ad.nl/rotterdam 

Bioscoopzaal Kinepolis in Antwerpen waar de Roparun-lopers doorheen gaan.

Foto: BELGAONTHESPOT.
De Roparun, de jaarlijkse estafetteloop voor het goede doel van Bremen, Parijs en Almelo naar Rotterdam, gaat dit jaar ook dwars door bioscoop Kinepolis in Antwerpen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. 


    

De 340 teams hebben het onderweg zwaar, daarom zijn er speciale doortoch­ten

Wiljan Vloet, directeur Roparun.
De lopers vanuit Parijs zullen de filmzaal in de Belgische havenstad in de nacht van zondag 31 mei 2020 op maandag 1 juni 2020 aandoen. In de filmzaal zal een speciale Roparun film worden vertoond. Eerder was al bekendgemaakt dat de deelnemers vanuit Bremen op weg naar Rotterdam door het voetbalstadion van FC Groningen gaan. 


,,De 340 teams hebben het onderweg zwaar, daarom zijn er speciale doortochten, zoals Kinepolis Antwerpen en vorig jaar het nieuwe Havenhuis'', zegt directeur Wiljan Vloet over de doorkomst met muziek en entertainment. Er zijn ook een dj en publiek in de filmzaal om de speciale doortocht tot een feest voor de deelnemers en de toeschouwers te maken.


Kanker:

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer lengte voor lopers en fietsers. De start is op zaterdag 30 mei 2020, de finish op maandag 1 juni 2020 (tweede pinksterdag) op de Binnenrotte in hartje Rotterdam.


De deelnemers (25 per team) halen zoveel mogelijk geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Vorig jaar was de opbrengst van de 28e editie bijna 6 miljoen euro, opgehaald door ruim 8000 sporters.


340 deelnemende ploegen is een record. Voor de route met startpunt Bremen hebben zich 121 teams gemeld, in Parijs zullen er 217 vertrekken.Bron: www.ad.nl