Zoon van Mathias Sercu over zijn strijd tegen kanker: “Ik had één vraag: ‘heb ik nog een maand?’”

07-09-2022 15:07

 

 

Auteur: SSM - hln.be

 

 

Foto: Johan Martens.

 

 

 

 

BV: Midden vorig jaar kreeg het gezin van Mathias Sercu (51) vreselijk nieuws te verwerken. Tore (23) - de oudste zoon van de ‘Marsman’-acteur - kreeg de diagnose kanker, waarvan hij helaas niet meer zal herstellen. In een interview met ‘Humo’ vertellen vader en zoon nu bijzonder openhartig hun verhaal. “‘Je moet nú naar het ziekenhuis’, zei de dokter.”

 

Op Moederdag vorig jaar voelde Tore zich plots heel vermoeid en ook in de dagen die volgden, had Tore nergens zin meer in. “Hij at ook niet meer. Hij wilde alleen nog maar slapen”, aldus Mathias Sercu in een interview met ‘Humo’. Als gevolg stuurde de acteur zijn oudste zoon naar de dokter voor een covidtest. Toen die negatief bleek te zijn, volgde er nog een bloedtest. “Rond kwart voor tien ’s avonds kreeg ik telefoon: ‘Je zult met Tore naar het ziekenhuis moeten.’ Ik antwoordde dat we de volgende dag zouden gaan. ‘Nee’, zei hij, ‘je moet nú gaan.’” Al snel bleek dat het niet goed zat, en een paar dagen later volgde de hartverscheurende diagnose. “Met tranen in de ogen heb ik de arts toen gezegd: ‘Ik heb gewoon één vraag: heb ik nog een maand?’ Ze zei: ‘We denken van wel’”, aldus Tore, die momenteel nog immunotherapie krijgt. “Maar de behandeling is palliatief. Al wat de dokters nog proberen, is mijn tijd zo lang mogelijk rekken.”

 

 

Opnieuw verliefd:


Tore vertelt ook dat hij veel heeft aan zijn vriendin Frauke. “De avond waarop we voor het eerst met z’n tweeën zouden afspreken, was de dag waarop ik ben opgenomen in het UZ.” Ondanks de diagnose werden de twee een koppel. “We houden echt van elkaar. Ik kan me niet inbeelden hoe deze situatie zou zijn zonder haar. Het is magisch hoe ik haar heb gevonden. Ze is super. Niemand kan wat zij kan.”

 

 

 

Lees het volledige interview met Mathias Sercu en Tore deze week in Humo.

 
 
 
 
 
 
Bron: www.hln.be