Zwemmen met SanTwee in Zwembad PreSport/SanTwee te Haarlem. / Elke dinsdag.

07-01-2020 12:00
Zwembad PreSport in Haarlem biedt in samenwerking met Inloophuis Kennemerland en fysiotherapie praktijk SanTwee iedereen die kanker heeft (gehad) de gelegenheid om in een veilige omgeving te bewegen door te zwemmen.


Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. In het warme zwembadwater (32°C) ben je vrij, je ervaart minder beperkingen en je kunt de belasting op je spieren doseren. Maar bovenal is het genieten, want bewegen is leven! Bewegen in groepsverband is plezierig en motiverend. Je zwemt onder deskundige begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut. Deze ziet er op toe dat je jezelf niet te veel, maar ook niet te weinig inspant.


De begeleiding van het zwemmen is in handen van fysiotherapeut Angela van der Putten, zij is verbonden aan de fysiotherapie praktijk SanTwee. Een vrijwilliger van het Inloophuis Kennemerland zal u in de hal ontvangen. Na het zwemmen is er de gelegenheid om nog even iets te drinken in het koffiecorner. Ook hier is een vrijwilliger van ons aanwezig.
Data + Tijd:

Elke dinsdag van 12:00 tot 12:45


Kosten:

€5,- per keer, inclusief begeleiding (strippenkaart).


Aanmelding of meer informatie:

Per e-mail op jet@inloophuiskennemerland.nl of telefoon: 023 - 8885368.


Adres zwembad:

Zwembad PreSport/SanTwee,

Sandenburg 2,

2036 PR Haarlem. 


Adres Inloophuis:

Inloophuis Kennemerland - Haarlem/Schalkwijk,

Leonardo Da Vinciplein 73,

2037 RR Haarlem.
Bron: www.inloophuiskennemerland.nl