ZZP'er Dennis verloor bedrijf toen hij kanker kreeg: verzekeren tegen ziekte moet makkelijker.

16-12-2021 16:47Economie.


Het moet voor ZZP'ers makkelijker worden om zich te verzekeren tegen langdurige ziektes. Dat vindt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK). Ze kijken "met spanning uit naar wat er qua verbetering op het gebied van inkomensrisico straks in het regeerakkoord staat". Dennis de Graaf zat in hetzelfde schuitje: hij verloor zijn succesvolle bedrijf toen hij ziek werd.


"Ik was eigenaar van een veertiental franchises in de wereld van de sales en kreeg de kans om seminars te mogen geven over de hele wereld", vertelt Dennis over zijn succes. "Sinds mijn 25e woonde ik in een penthouse. Ik had een sociaal leven en een rijk leven. Alles wat ik aanraakte, veranderde in goud."


Dat leven stopte abrupt toen er een kwaadaardige tumor in zijn hoofd werd ontdekt. "Ik kreeg 36 chemo's, 31 bestralingen en vier operaties. In 2015 kwam ik in een rolstoel en kon ik niet praten. Ik heb alles opnieuw moeten leren." Het zorgde ervoor dat Dennis zijn werk niet meer kon doen en na de komst van de slopende ziekte en dito behandeling verdween ook zijn inkomen.Lees OOK:


Video Hart van Nederland

Ruim de Helft van ex - kankerpatienten kan geen hypotheek of lening krijgen.

Grote financiële gevolgen bij ziekte:


Uit onderzoek van de NFK blijkt dat driekwart van de kankerpatiënten in Nederland nadelige financiële gevolgen van de ziekte ervaart. Eén op de vijf heeft minder inkomsten, een kwart heeft extra uitgaven en een derde heeft het allebei. "Ondernemers rapporteren veel vaker binnen een jaar een inkomensdaling dan werknemers."


Dat herkent De Graaf. Natuurlijk had hij een potje voor onvoorziene zaken. Maar dat was na twee jaar wel leeg. Bovendien lieten opdrachtgevers hem vallen. "Ik heb keihard geprobeerd om alles terug te krijgen, maar in 2018 kwam ik tot de conclusie dat ik me beter kon inzetten voor iets anders."
Bron: www.hartvannederland.nl/nieuws