Artikel archief

Zijn verse producten beter dan kant-en-klaar producten ?

06-05-2014 21:03
      Ja, voor vers fruit klopt dat. Bewerkt fruit, zoals uit blik, als moes of als sap, bevat minder vitamine C. Vitamine C gaat verloren zodra u fruit bewerkt. Bovendien gaan er vezels verloren zodra u er sap van maakt. Dit zijn nu juist twee van de onderdelen die fruit...

Kunnen abrikozenpitten helpen tegen kanker ?

06-05-2014 21:00
      Nee, zeer zeker niet. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat abrikozenpitten niet als anti-kanker-therapie werken.Abrikozenpitten zijn schadelijk:Abrikozenpitten (en ook appelpitten, kersenpitten, perzikpitten en bittere amandelen) bevatten de stof amygladine. Deze...

Zijn melk(producten) en calcium kankerverwekkend ?

06-05-2014 19:54
     Deze vraag is niet simpel met ja of nee te beantwoorden. Het antwoord wordt bepaald door het type kanker waar het over gaat.Melk beschermt tegen darmkanker:Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat melk (bij meer dan 100 ml per dag) een beschermend effect heeft tegen...

Kurkuma, krachtig kruid tegen kanker.

03-05-2014 22:29
Kurkuma en in het bijzonder de stof curcumine die in kurkuma zit, krijgt steeds meer belangstelling vanuit medische hoek. Kurkuma is een bijzonder kruid dat onderdeel uitmaakt van kerrie. Het wordt in de oosterse keuken veel gebruikt. Ook wordt kurkuma al eeuwenlang in de oosterse geneeskunde...

Soja.

03-05-2014 22:20
Soja is een belangrijke bron van eiwitten en daardoor veel gebruikt als vleesvervanger. Soja wordt op grote schaal in de wereld geteeld, en in veel voedingsmiddelen verwerkt. Soja is ook in het nieuws omdat er stoffen in zitten die mogelijk bescherming bieden tegen kanker en hart- en vaatziekten....

Suiker.

03-05-2014 22:16
Suiker is een verzamelnaam voor allerlei korte koolhydraten die uiteindelijk allemaal worden omgezet in glucose. De een wat sneller dan de ander. Glucose is een belangrijke brandstof voor het lichaam. Geraffineerde witte suiker heeft een hoge calorische waarde en bezit geen nuttige stoffen. De...

Tarwezemelen.

03-05-2014 22:10
Tarwezemelen zijn de zaadhuiden van het tarwegraan. Tarwezemelen zijn een belangrijke bron van onoplosbare vezels. Zij bevorderen een goede werking van de darmen en bevatten verschillende essentiële mineralen en vitaminen. Bruin brood, en meer nog volkorenbrood en knäckebröd bevatten deze vliezen...

Vlees.

03-05-2014 22:00
Vlees is een goede bron van eiwitten. Ons lichaam heeft eiwitten nodig om goed te functioneren. Dat geldt zeker voor kinderen in de groei, maar ook voor volwassenen. Vlees is een dierlijk product en heeft ook een aantal nadelen. Met 'eiwit' wordt overigens niet het wit van een ei bedoeld, maar...

Welke antikanker stoffen zitten in welke groenten?

03-05-2014 21:57
Bijzondere stoffen in groenten met een antioxidant of specifieke antikanker werking vindt u in het volgende overzicht. Bioflavonoïden: Bioflavonoïden vormen een grote groep van verbindingen met vaak meerdere eigenschappen zoals: antioxidanten, zware...

Groente, de grond onder uw gezondheid.

03-05-2014 21:52
Groenten zouden de basis van ons menu moeten vormen. Groenten zijn vetarm en vezelrijk en bevatten veel vitaminen. Het eten van ruime hoeveelheden en gevarieerde groente heeft niet alleen een positief effect op de algehele gezondheid; wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het eten van veel...
Onderdelen 4281 - 4290 van 4648
<< 427 | 428 | 429 | 430 | 431 >>