( 1 Sep 2016 ) Minister bemoeit zich niet met toezicht op Duitse kliniek.

18-09-2016 16:04
Klaus Ross.
           

Beschrijving: Klaus Ross.

           
Fotograaf: anp.
            


DEN HAAG - Minister Schippers (Volksgezondheid) weigert zich te bemoeien met het toezicht op alternatieve genezers in Duitsland, zoals Klaus Ross. Dat Nederlandse patiënten daar naar toe gaan, doet daar niets aan af. "Het is niet aan mij om uitspraken te doen over het functioneren van Duitse overheidsinstanties", antwoordt Schippers op Kamervragen van de SP.


Naar aanleiding van het nieuws over Klaus Ross, die verdacht wordt van dood door schuld, vroeg de SP zich af hoe het zit met het toezicht op buitenlandse alternatieve genezers die ernstig zieke patiënten uit Nederland behandelen. ,,Heeft het toezicht naar uw mening in de betreffende situatie gefaald?" wilde de SP verder weten. Schippers gaat daar niet op in omdat de Nederlandse toezichthouder in Duitsland niet bevoegd is.


De SP vroeg ook of onderzocht kan worden hoeveel ernstig zieke patiënten zich in binnen- of buitenland door alternatieve genezers laten behandelen en of zij vergelijkbare risico's lopen. Schippers laat echter weten dit niet te willen onderzoeken.Bron: www.bd.nl