( 1 Sep 2016 ) Natuurgenezer Ross aan de tand gevoeld.

17-09-2016 23:11


Auteurs: Eva Gabeler en Joris Polman van Telegraaf - Nieuws - Binnenland.


Foto:  ANP.AMSTERDAM - De van dood door schuld verdachte Duitse natuurgenezer Klaus Ross wordt al de hele dag verhoord door de Duitse justitie. Het is voor het eerst dat de natuurgenezer zich aan de tand laat voelen over het drama dat zich afspeelde in zijn kliniek. Dat heeft een bron dichtbij het onderzoek zojuist bevestigd.      

                     

  De Duitse opsporingsautoriteiten zijn aangenaam verrast dat de natuurgenezer zich vandaag meldde voor het verhoor. Volgens de Duitse wet is een verdachte die niet in voorlopige hechtenis is genomen daartoe namelijk niet verplicht.


  Ross heeft nog niet eerder een verklaring afgelegd over de tragische gebeurtenissen in het Biologisch Kankercentrum in het Duitse dorpje Bracht, vlak over de grens bij Venlo. De alternatieve geneesheer wordt door Justitie verdacht van dood door schuld. Drie patiënten zijn overleden nadat ze op 27 juli 2016 in de kliniek van Ross een infuus met glucoseblokkers kregen toegediend. Nog eens twee andere patiënten belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis.
     

  Ross' oud-compagnon André Hartel, tevens grondlegger van de kliniek, is maandag en dinsdag urenlang aan de tand gevoeld als getuige, bevestigt de Duitse officier van justitie Axel Stahl. "Dat heeft ons zeer bruikbare informatie opgeleverd", zegt Stahl, die in Hartel een belangrijke getuige ziet.


  Volgens Hartel heeft Ross eind juli een fatale fout gemaakt bij het preparen van de infusen, zo zei hij eerder in een interview met De Telegraaf. De Nederlandse grondlegger van de kliniek zegt dat veel erop wijst dat de patiënten daardoor een overdosis hebben gekregen.  Bron: www.telegraaf.nl/binnenland