( 12 Aug 2016 ) Klaus Ross verdacht van dood door schuld.

17-09-2016 13:01Foto: Klaus Ross.KREFELD -  Natuurgenezer Klaus Ross met een kliniek in Bracht wordt verdacht van dood door schuld en/of zware mishandeling in meerdere gevallen. Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) in Krefeld verdenkt hem van de dood van drie personen, onder wie een Nederlandse man en vrouw, na toediening van een medicament in zijn kliniek. Dat maakte het OM vrijdag 12 Aug 2016 bekend.      

                     

  Tussen 25 en 27 juli 2016 behandelde Ross vijf patiënten met het preparaat 3-Bromopyruvat (3-BP). Drie van hen stierven in enkele dagen. Twee andere patiënten moesten vervolgens onder behandeling van een arts wegens levensgevaar.


  De natuurgenezer was bevoegd het preparaat 3-BP toe te dienen, aldus het OM. Het is nog niet duidelijk of er een direct verband bestaat tussen het toedienen van het medicament en de dood of ziekte van de patiënten.


  Tot begin deze week zijn er 26 meldingen van patiënten uit Duitsland en Nederland binnengekomen die behandeld zijn in de kliniek. Voor alle cliënten van de in opspraak geraakte kliniek bestaat volgens de politie een ,,concreet gezondheidsrisico''. De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed vorige week aangifte tegen Ross. In opdracht van het OM in Krefeld werd de kliniek van Ross doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken.


  Ross heeft zijn kliniek in Bracht sinds 2014, met een vergunning die is verleend door de regionale overheid in Krefeld. Volgens die vergunning mag hij infusen en injecties toedienen.  Bron: www.telegraaf.nl/buitenland