( 18 Sep 2016 ) ’Ross mocht 3BP niet toedienen’.

18-09-2016 19:09


Auteurs: Eva Gabeler Joris Polman van Telegraaf - Nieuws - Binnenland.Foto: Klaus Ross.


Waakhond brengt justitie in verlegenheid.


Amsterdam - Een Duitse federale medicijnwaakhond heeft het Openbaar Ministerie in Krefeld, dat de dood van drie patiënten van natuurgenezer Klaus Ross onderzoekt, in verlegenheid gebracht.      

                     

  Volgens de waakhond mogen natuurgenezers helemaal geen glucoseblokkers (3BP) geven aan kankerpatiënten. Dat is volledig in tegenspraak met wat justitie daar eind augustus zelf over naar buiten heeft gebracht.


  Al enkele weken na de dood van de drie patiënten, onder wie twee Nederlanders, stelde de officier van justitie dat Ross juist wél 3BP mocht toedienen. Waarom het OM dat denkt, is nooit bekendgemaakt.
     

  Maar volgens de Duitse wet mag 3BP alleen op voorschrift van een reguliere arts worden toegediend, zo blijkt uit het deze week gepubliceerd advies van de zorgautoriteit Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte.


  Het is nog onduidelijk welke consequenties het advies van de medicijnwaakhond heeft op de strafzaak tegen Ross, laat een woordvoerder van het OM weten.  Bron: www.telegraaf.nl/binnenland