( 2 Aug 2016 ) Nog geen verdachte na dood Aalburgse in kankerkliniek.

16-09-2016 21:18


Auteur: Chris van Mersbergen van AD - Regio Rivierenland.


Foto ter illustratie. 

Dreamstime.


UpdateDe Duitse justitie en politie zeggen nog geen verdachte in beeld te hebben in de zaak rond de dood van een Aalburgse vrouw (43) in een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij Belfeld.


Het slachtoffer is de 43-jarige Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg. De vrouw had borstkanker en werd op maandag 25 juli 2016 opgenomen in het behandelcentrum.


Volgens de politie werd zij afgelopen zaterdag 'om onverklaarbare redenen' onwel. Ze klaagde over hoofdpijn, was verward en was even later niet meer aanspreekbaar. Zaterdag overleed de vrouw uit Aalburg in een ziekenhuis in Mönchengladbach.


De politie roept andere patiënten die in het centrum behandeld worden op een arts te raadplegen, met name wanneer zij last hebben van soortgelijke klachten als de 43-jarige Aalburgse, én contact op te nemen met het Duitse politieteam in Mönchengladbach. Volgens een woordvoerder van de officier van justitie in Krefeld gaat het om de lichtste vorm van verdenking die er bestaat in Duitsland; er is nog geen verdachte, laat staan een dader.Non-profit:


Het Klaus Ross Centrum in het Duitse Bracht biedt alternatieve behandelingen voor kanker aan die door zorgverzekeraars niet worden vergoed. ,,We zijn inderdaad een beetje maf", meldt het centrum op zijn Facebookpagina. ,,Wij werken namelijk buiten alle vergoedingen van zorgverzekeraars om. We bieden non-profit georiënteerd een effectieve behandeling aan waarbij je voor 2.000 euro twaalf keer een behandeling ondergaat in onze kliniek."


De kliniek is al enkele dagen gesloten. Op de deur hangt een briefje waarin 'omstandigheden' voor de gesloten deur worden opgevoerd. Klaus Ross is van huis uit technicus, zo meldt hij op zijn website en heeft twintig jaar dure ziekenhuisapparatuur verkocht. Daarna is hij gaan studeren om zich vervolgens natuurarts te kunnen noemen.Bron: www.ad.nl/rivierenland