( 20 Aug 2016 ) ’Ross gaf overdosis’.

17-09-2016 20:57


Auteurs: Eva Gabeler Joris Polman van Telegraaf - Nieuws - Binnenland.Foto: André Hartel.


Oprichter kliniek: Schuld aan overlijden patiënten.Amsterdam - Natuurgenezer Klaus Ross heeft schuld aan de dood van drie in augustus 2016 overleden kankerpatiënten, onder wie twee Nederlanders.      

                     

  Dat beweert André Hartel, de Nederlandse grondlegger van het Biologisch Kankercentrum in het Duitse Bracht en de daar gebruikte behandeling met glucoseblokkers (3BP).

  Om geld te besparen stapte Ross over van kant-en-klare 3BP-infusen naar poeder waar hij zelf een brouwsel van maakte. Bij de bereiding van dit infuus heeft Ross een fatale fout gemaakt, stelt zijn voormalige compagnon Hartel.
   

   "Ik denk dat hij vervolgens een te hoge dosis 3BP heeft gebruikt bij de bereiding van de infusen. Het braken en de hevige hoofdpijn waaraan de patiënten hebben geleden doen sterk aan een overdosis denken", aldus Hartel in een exclusief gesprek met deze krant.


  3Bp schakelt de enzymen uit die kankercellen helpen glucose af te breken voor energie. Zonder energie gaat de kankercel dood, zo is de theorie.


  Ross liet tot de fatale behandeldag de infusen altijd bereiden door Duitse apothekers. Maar door een stom toeval kreeg hij een Amerikaans adres in handen waar hij 3BP veel goedkoper in poedervorm kon krijgen, vertelt Hartel. 

      

  De Duitse politie heeft nog niet met Hartel gesproken, maar laat weten "zeer geïnteresseerd" te zijn in zijn verhaal. Het Duitse openbaar ministerie wil de in Italië verblijvende Nederlander ook graag aan de tand voelen, zegt aanklager Marcel Dörschug.

  Klaus Ross was niet bereikbaar voor commentaar.  Bron: www.telegraaf.nl/binnenland