26 meldingen in onderzoek kankerkliniek Klaus Ross.

17-09-2016 12:56


Auteur:  Steven Musch van Metro - Binnenland.Een brief op de voordeur van de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in het Duitse Bracht.


Foto ANP.In samenwerking met de Duitse politie en justitie zijn het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) en de politie Oost-Nederland een onderzoek gestart naar de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross. 26 oud-patiënten hebben zich al bij de politie gemeld, stelt de Nederlandse politie: https://www.politie.nl/nieuws/2016/augustus/9/02-bruggen-brachtd-politie-oost-nederland-onderzoek-naar-duitse-gezondheidskliniek-26-meldingen.html

 

Vorige week werd er aangifte gedaan tegen Klaus Ross, nadat zeker drie patiënten waren overleden die zich lieten behandelen bij zijn kankerkliniek in het West-Duitse Bracht. Het zou gaan om een Nederlandse man van 55 uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg en een Belgische vrouw van 55. Ross gaf de patiënten vermoedelijk een vitamine-injectie, en stuurde hen naar huis in plaats van naar een arts.


Gezondheidsrisico's:

Vanwege 'concrete gezondheidsrisico's' voor voormalige patiënten, hebben de Duitse en Nederlandse autoriteiten telefoonnummers geopend om mensen in de gelegenheid te stellen zich te melden. Bij het Landelijk Meldpunt Zorg zijn veertien meldingen binnengekomen, bij de Duitse politie acht, en vier bij de politie Oost-Nederland. 


De kliniek van Ross werd afgelopen week al in opdracht van het Duitse OM in Krefeld doorzocht, waarbij naar patiëntendossiers en behandelmethoden werd gekeken. De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed op basis daarvan aangifte. De kliniek van Ross is gesloten.


Wanhoop:

Nederlanders gaan wel vaker in Duitsland naar natuurgenezers, omdat de regelgeving daar minder streng is. Ook in Nederlander zijn alternatieve genezers actief, zonder diploma of opleiding, maar in Duitsland zijn er minder wettelijke beperkingen. Daarom zoeken mensen soms uit wanhoop een behandelaar in Duitsland. Bron: www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland