( 26 Sep 2016 ) Duitse regering legt natuurgenezers aan banden.

26-09-2016 21:22


Aquarel van natuurgenezer Klaus Ross

Foto:  ANP.BERLIJN - De Duitse regering wil voortaan strengere eisen stellen aan natuurgenezers. Niet alleen zijzelf, maar ook hun behandelmethoden worden in het vervolg aan extra voorwaarden onderworpen, schrijft de Duitse krant Die Welt.      

                     

  De bescherming van patiënten tegen kwakzalvers staat opnieuw in het middelpunt van de belangstelling sinds drie kankerpatiënten uit Nederland en België van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross: https://www.telegraaf.nl/buitenland/26659117/___Ross_prepareerde_infusen_zelf___.html  tijdens hun behandeling overleden.


  De deelstaatministers van Volksgezondheid hadden om strengere regels voor alternatieve genezers gevraagd. De huidige wetgeving dateert nog van voor de Tweede Wereldoorlog en vraagt alleen een middelbareschooldiploma om als alternatief arts te mogen werken.
    

  Die Welt heeft de hand gelegd op de antwoorden van de regering op vragen van de Bondsdag over natuurgenezers. Volgens het Duitse weekblad Focus wordt voor de strengere regels al plaats ingeruimd in een nieuwe wet op de gezondheidszorg.  Bron: www.telegraaf.nl/buitenland