( 3 Aug 2016 ) Patiënt Duitse kankerkliniek overleden in Radboudumc Nijmegen.

16-09-2016 21:58


Auteur: Redactie van AD - Regio - Nijmegen.


Foto: ANP.


BRACHT - Drie kankerpatiënten zijn afgelopen week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in het Duitse Klaus Ross Center, een alternatieve kankerkliniek. Een van de overledenen is de Belgische Leentje Callens (55). Zij overleed in het Radboudumc in Nijmegen. Dat blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad en de Belgische krant Het Laatste Nieuws.


De andere slachtoffers zijn Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg en een derde onbekend slachtoffer.Mönchengladbach:


De Duitse justitie wil alleen de dood van de 43-jarige Aalburgse bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, in een ziekenhuis in Mönchengladbach. Eerder die week was ze om 'onverklaarbare redenen' onwel geworden. Daarop is justitie in Duitsland een groot onderzoek gestart.Onwel:


Over de Belgische Leentje Callens (55) werd door de Duitse autoriteiten met geen woord gerept. Maar Françoise Goedhuys, de vrouw van Callens, was erbij toen haar partner donderdag in het ziekenhuis van Nijmegen overleed nadat ook zij woensdag tijdens de behandeling in het Duitse Bracht onwel was geworden. Goedhuys heeft dagelijks contact met de politie over het verloop van het onderzoek.


Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigde een politiewoordvoerder van het district Oost-Nederland dinsdag eerder op de dag dat er ook in het ziekenhuis van Apeldoorn iemand zou zijn overleden. Zijn identiteit is niet bekend. De woordvoerders van de Nederlandse politie willen sinds dinsdagmiddag niets meer zeggen over de zaak. De woordvoering is overgedragen aan hun Duitse collega's.Alternatieve behandeling:


​Volgens Goedhuys onderging haar vrouw Leentje Callens samen met de Aalburgse Joke van der Kolk en drie anderen een tienweekse alternatieve kankerbehandeling in de kliniek in Bracht, die werd uitgevoerd door de eigenaar en naamgever van het centrum. Woensdagochtend ging het mis, volgens Goedhuys na het toedienen van een infuus met glucoseblokkers.Geen verdachte:


Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. Ross is zelf niet bereikbaar, de kliniek is vanwege 'omstandigheden' al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur. De Duitse justitie zegt nog geen verdachte op het oog te hebben.


De Gelderlander komt graag in contact met mensen die meer weten over het Klaus Ross centrum. Bijvoorbeeld omdat ze er behandeld zijn.Bron: www.ad.nl/nijmegen