( 3 Aug 2016 ) Patiënt Duitse kankerkliniek overlijdt in Apeldoorns ziekenhuis.

16-09-2016 21:24


Auteur: Redactie - AD - Regio - Apeldoorn.Foto: Thinkstock.


APELDOORN/WIJK EN AALBURG/BRACHT - Drie kankerpatiënten zijn afgelopen week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Center in het Duitse Bracht, onder Venlo. Een van de drie patiënten overleed in het ziekenhuis van Apeldoorn, een politiewoordvoerder van het district Oost-Nederland bevestigde dat dinsdag tegenover Het Laatste Nieuws. 


Dat blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad en de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het gaat om Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg, Leentje Callens uit het Belgische Beveren en een onbekend derde slachtoffer.


De Duitse justitie wil alleen de dood van de 43-jarige Aalburgse bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, in een ziekenhuis in Mönchengladbach. Eerder die week was ze om 'onverklaarbare redenen' onwel geworden. Daarop is justitie in Duitsland een groot onderzoek gestart.Onwel:


Over de Belgische Leentje Callens (55) werd door de Duitse autoriteiten met geen woord gerept. Maar Françoise Goedhuys, de vrouw van Callens, was erbij toen haar partner donderdag in het ziekenhuis van Nijmegen overleed nadat ook zij woensdag tijdens de behandeling in het Duitse Bracht onwel was geworden. Goedhuys heeft dagelijks contact met de politie over het verloop van het onderzoek.


Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigde een politiewoordvoerder van het district Oost-Nederland dinsdag eerder op de dag dat er ook in het ziekenhuis van Apeldoorn iemand zou zijn overleden. Zijn identiteit is niet bekend. De woordvoerders van de Nederlandse politie willen sinds dinsdagmiddag niets meer zeggen over de zaak. De woordvoering is overgedragen aan hun Duitse collega's.Alternatieve behandeling:


​Volgens Goedhuys onderging haar vrouw Leentje Callens samen met de Aalburgse Joke van der Kolk en drie anderen een tienweekse alternatieve kankerbehandeling in de kliniek in Bracht, die werd uitgevoerd door de eigenaar en naamgever van het centrum. Woensdagochtend ging het mis, volgens Goedhuys na het toedienen van een infuus met glucoseblokkers.Geen verdachte:


Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. Ross is niet bereikbaar, de kliniek is vanwege 'omstandigheden' al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur. De Duitse justitie zegt nog geen verdachte op het oog te hebben.Bron: www.ad.nl/apeldoorn