( 5 Aug 2016 ) Aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross.

17-09-2016 12:50


Auteur: Redactie - Telegraaf - Buitenland.


Foto: Klaus Ross.BRACHT/VIERSEN - De Inspectie voor de gezondheidszorg in Viersen heeft aangifte gedaan tegen Klaus Ross. Deze natuurgeneeskundige heeft een kankerbehandelingskliniek in Bracht, vlakbij de Limburgse grens.      

                     

  Volgens de Inspectie heeft Ross doodzieke patiënten onjuist behandeld, en bovendien verzuimd een dokter te alarmeren toen zij er slecht aan toe waren. De Inspectie wil dat de licentie van de natuurgenezer wordt ingetrokken. Hangende het onderzoek moet Klaus Ross zijn werkzaamheden staken.


  In plaats van een dokter erbij te halen, gaf Ross de patiënten een vitamine-injectie en stuurde hij ze naar huis, zei een woordvoerder van de Inspectie in Viersen vrijdag. Drie patiënten onder wie twee Nederlanders overleden daarna. De Nederlanders zijn een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Zij waren vorige week nog in de kliniek behandeld. Twee Nederlandse vrouwen die daar zijn behandeld, liggen nog in het ziekenhuis.    


  Patiëntendossiers:

  In opdracht van het Openbaar Ministerie in Krefeld werd de kliniek van Ross vorige week vrijdag doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken. Na inzage daarin deed de Viersense Inspectie aangifte.


  Volgens de Inspectie is er een verband tussen de behandelingsmethode en de dood van de patiënten. Het Openbaar Ministerie onderzoekt op welke manier de toegediende ,,medicijnen'' in verband met de doodsoorzaak staan.


  Vergunning:

  Klaus Ross heeft zijn kliniek in Bracht sinds 2014, met vergunning verleend door de regionale overheid in Krefeld. Volgens die vergunning mag hij infusen en injecties toedienen. 

    
  Inmiddels hebben zich na een oproep tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld die behandeld zijn in de kliniek. De Nederlandse politie verzoekt mensen die behandeld zijn in de Klaus Ross Kliniek dringend contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg. Veel Nederlanders hebben de kliniek bezocht.       Bron: www.telegraaf.nl/buitenland