Aanscherping minimale normen goede stomazorg.

28-06-2014 22:14


STOMA_WIJZER

De Stoma Zorgwijzer  https://www.stomavereniging.nl/Een-stoma-krijgen/Stomazorg/Stoma-Zorgwijzer   laat zien welke ziekenhuizen voldoen aan de minimale normen vanuit stomadragers zélf. Sinds de introductie eind 2012 is de kwaliteit van stomazorg toegenomen. Zo zijn er verbeteringen behaald in de bereikbaarheid van de stomapolikliniek, hebben alle stomapoli's inmiddels een eigen spreek- en behandelruimte en wordt vaker schriftelijke informatie meegegeven.

Inmiddels hebben bijna alle Nederlandse Ziekenhuizen een groen vinkje voor goede stomazorg. Maar: waar het goed gaat kan het altijd beter. Dus heeft de stomavereniging dit voorjaar de minimale normen verder aangescherpt.  

 

Samen met elkaar:

Het aanscherpen van de normen gebeurde in overleg met diverse beroepsgroen van onder andere stomaverpleegkundigen en specialisten. Ook de inbreng van stomadragers werd meegenomen. Uw inbreng werd onder andere tijdens de speciaal hiervoor georganiseerde workshops op de Landelijke dagen van de stomavereniging verzameld. 

 

Ziekenhuizen aan zet:

Momenteel vullen ziekenhuizen de vragenlijsten in, op basis waarvan straks beoordeeld wordt in hoeverre zij voldoen aan de aangescherpte minimale normen. Begin oktober zal op de website van de Stoma Zorgwijzer te zien zijn welke ziekenhuizen op basis van deze aangescherpte minimale normen een groen vinkje of rood kruisje (wanneer zij niet aan alle minimale normen voldoen) hebben gekregen. Houd onze website dus goed in de gaten!

 

Wat vindt u zelf?

Ook u kunt ons helpen de kwaliteit van stomazorg in de ziekenhuizen te verbeteren. Is bij u korter dan twee jaar geleden een stoma aangelegd? Laat ons weten    https://netc.mwm2.nl/go.aspx?vp=b6fe99c8-1824-48af-a15a-2631aa789e48&email=  hoe u de stomazorg in uw eigen ziekenhuis heeft ervaren.


  Bron:  Nederlandse Stomavereniging.