Als u alleenstaand bent.

09-02-2019 19:34


Bent u alleenstaand?

Dan bent u voor zorg en ondersteuning op uw omgeving aangewezen. Probeer daarom een groep mensen om u heen te verzamelen die u met allerlei dingen kunnen helpen. Dat kan gaan om vervoer naar het ziekenhuis, maar ook om boodschappen of gewoon iemand om mee te praten. 


Heeft u veel vrienden en familie? Dan vormt zo'n groep zich misschien vanzelf. Heeft u weinig contacten of wonen uw familieleden ver weg? Dan zijn er misschien wel mensen die bereid zijn om u te helpen, bijvoorbeeld mensen bij u in de buurt. Zij aarzelen misschien wel om het initiatief te nemen. Geef het daarom zelf aan, als u hulp nodig heeft. 


In veel gemeenten zijn er ook vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen, bijvoorbeeld de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Ook kunt u soms via een thuiszorgorganisatie een maatje of buddy toegewezen krijgen. 


Mogelijkheden bij u in de buurt kunt u vinden via de website ongeneeslijk.nl of de Verwijsgids Kanker. U kunt ook uw huisarts of verpleegkundige vragen wat er bij u in de buurt mogelijk is. Netwerk palliatieve zorg:  

Samenwerkingsverband van zorgaanbieders in een regio. Op de website vindt u informatie over palliatieve zorg bij u in de buurt.Bron: www.kanker.nl