Behandeling.

30-01-2014 18:52
 

Slokdarmkanker geeft in het begin geen klachten.

Daardoor wordt de ziekte bij veel mensen pas vastgesteld op het moment dat dat een operatie niet meer mogelijk is.Als een operatie mogelijk is: 


Als een operatie mogelijk is, verwijst uw arts u - na overleg met u - door naar het AMC. De operatieve behandeling van slokdarmkanker een zeer complexe operatie. Deze operatie mag slechts door een klein aantal ziekenhuizen in Nederland worden uitgevoerd. In het OLVG voeren wij deze operatie niet uit. We werken hiervoor samen met het AMC.
Een operatie bij slokdarmkanker wordt meestal gecombineerd met  bestraling (radiotherapie) en  chemotherapie. Ook dit gebeurt in het AMC.Als een operatie niet meer mogelijk is:


Als na onderzoek en overleg met alle betrokken artsen blijkt dat een operatieve verwijdering van de tumor niet meer mogelijk is, bespreekt uw arts de palliatieve behandeling met u. Deze behandeling zal de klachten zo veel mogelijk verminderen en verzachten, maar kan de kanker niet genezen. De palliatieve behandeling van slokdarmkanker kan in het OLVG plaatsvinden.


Palliatieve behandeling kan bestaan uit:

  • Het plaatsen van een buisje in de slokdarm Als de tumor de slokdarm dreigt af te sluiten.
  • Bestraling (radiotherapie) Behandeling met straling zodat de tumor kleiner wordt en voedsel de slokdarm weer kan passeren.
  • Chemotherapie Behandeling met medicijnen die de kankercellen doden of niet verder laten groeien om te proberen de tumor kleiner te maken.


 

Bron:  www.olvg.nl