BEHANDELING MELLINN650.

03-04-2018 21:04Preventief gebruik:


Voor optimaal resultaat:

Tot voor kort leek het geheel voorkomen of genezen van orale mucositis niet of nauwelijks mogelijk. Er worden allerlei middelen ingezet tegen deze vervelende bijwerking van chemokuren en radiotherapie - van zoutoplossingen tot speciale drankjes - waarvan de effecten wisselend zijn. De eerste ervaringen met de mellinn650 in Nederland laten zien dat deze innovatieve toepassing van low-level lasertechniek de aandacht verdient die ze nu aan het krijgen is - zowel in de wetenschappelijke wereld als in de behandeling van patiënten.


Voor optimaal resultaat bevelen wij artsen aan om de mellinn650 preventief bij de patiënt in te zetten vanaf de start van de chemo- of radiotherapie en door te zetten tot twee weken erna. Zo kan het effect van orale mucositis op de patiënt en op de antikankerbehandeling tot het minimum worden beperkt.bijzaak.

 


THUISGEBRUIK:

Preventief thuisgebruik


De mellinn650 kan uiteraard worden bediend door medisch personeel. De eenvoudige, veilige techniek waarop de behandeling is gebaseerd maakt dit handzame apparaat echter ook zeer geschikt voor thuisgebruik door patiënten. Met preventief gebruik van de mellinn650 vanaf het begin van de chemo- of radiotherapie tot enkele weken na het einde ervan oogst u het beste resultaat. Wij bevelen daarom aan dat u deze behandeling met uw patiënt bespreekt zodra hij of zij in aanmerking komt voor chemo- of radiotherapie.

Voordelen thuisgebruik:

Door thuisgebruik te stimuleren kunt u uw medisch personeel tijd besparen. Bovendien draagt u zo bij aan vermindering van de hospitalisatietijd van patiënten met orale mucositis (circa 1 op de 5 OM-patiënten wordt opgenomen), verminderde behoefte aan sondevoeding en morfine en lagere zorgkosten. Ook ervaren patiënten met de mellinn650 meer controle over hun eigen kwaliteit van leven. MELLINN650


BEHANDELADVIES:

De mellinn650 is een goedgekeurd medisch hulpmiddel. Het is veilig, betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. Behandeling heeft een natuurlijk effect, zonder enig risico van gevaar voor de gezondheid of ongewenste bijwerkingen. Op deze pagina vindt u veiligheidsvoorschriften, gebruiksaanwijzingen en behandeladviezen.

Behandeladvies:

Orale mucositis kan zich voordoen in 4 gradaties. Hieronder vindt u naast deze gradaties het bijbehorende mellinn650 behandeladvies.
 


VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN:

Voor veilig en effectief gebruik van de mellinn650 gelden de volgende voorschriften:


 • Lees voor gebruik de handleiding;
 • Kijk nooit recht in het licht van het laserapparaat;
 • Kinderen mogen het apparaat alleen onder toezicht van volwassenen gebruiken;
 • Uit voorzorg raden wij gebruik tijdens zwangerschap af;
 • Gebruik voor het opladen van de mellinn650 de bijgeleverde lader;
 • Verschillende personen kunnen hetzelfde apparaat gebruiken; zorgt u ter wille van de hygiëne wel dat iedere individuele patiënt een eigen laserclipset gebruikt.GEBRUIKSAANWIJZING:


Volg de aanwijzingen hieronder om het apparaat probleemloos toe te passen:


 1. Schakel de Mellinn 650 in door de l/O-toets gedurende 1 seconde ingedrukt te houden.
 2. Het apparaat is standaard ingesteld op een tijdsduur van 30 minuten continu en op een vermogen van 5mW. Halverwege de behandeling zal de continue straling automatisch overgaan in een puls.
 3. Breng de 2 laserclips aan beide zijden van de mond van de patiënt in door de twee klemmen te openen en vervolgens de plug in de mond te plaatsen. Aan de buitenkant van de wang kunt u de klemmen nu loslaten; de clips blijven hierdoor op hun plaats zonder de patiënt ongemak te bezorgen. Als de klemmen teveel pijn veroorzaken vanwege aanwezige mondontstekingen, kunt u - of kan de patiënt - de laserclips met de hand in de mond houden. Voor zuigelingen is een laserclip beschikbaar in de vorm van een fopspeen.
 4. De instellingen voor tijd, modus en vermogen kunt u desgewenst handmatig wijzigen:
 5. Tijd: met de 'Time'-knop kunt u de behandeling instellen op een tijdsduur variërend van 10 minuten tot 60 minuten met een interval van 10 minuten (zie ook 'Behandeladvies').
 6. Modus: standaard begint de Mellinn 650 in de continu modus; halverwege de behandeling schakelt deze automatisch over naar de pulsmodus. Met de 'Mode'-knop kunt u ook handmatig schakelen tussen deze twee standen.
 7. Vermogen: met de 'Power'-knop kunt u de laserstraal instellen op ene vermogen variërend van van 1 tot 5mW.
 8. Als het apparaat is ingeschakeld, drukt u nogmaals op de l/O-toets om de laserstraal te activeren.
 9. Na de behandeling stopt de laserstraal automatisch op de door u ingestelde tijd.
 10. Schakel het apparaat uit door de I/0-toets gedurende 1 seconde in te drukken.   


Bron: www.mellinn.nl